11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Atentie, idioti pe sosele! (foto)

- Advertisement -

CU AMBULANTA ÎN SANT DIN CAUZA UNUI VITEZIST!

ACCIDENT Ambulantã implicatã într-un grav accident rutier, ieri dupã-amiazã, pe raza localitãtii Bãcãoani. Soferul autosanitarei a încercat sã evite o coliziune frontalã cu un autoturism care circula cu vitezã din sens opus si s-a rãsturnat într-un sant betonat de pe marginea drumului. Asistenta medicalã a suferit o fracturã de femur, iar pacienta care urma sã fie supusã unui examen computer-tomograf la Vaslui s-a lovit la cap. Mai multe echipaje de politie si douã ambulante au ajuns în zonã. Medicii i-au preluat pe rãniti si i-au transportat la Spitalul de Urgentã din Vaslui. Doar asistenta a rãmas internatã. Politistii verificã acum dacã varianta ambulantierului este cea realã.

Autosanitara venea de la Husi si se îndrepta cãtre Vaslui, cu o pacientã confuzã, fãrã a avea însã în functiune semnalele acustice si luminoase. Pe raza localitãtii Bãcãoani, ambulantierul a încercat sã facã o depãsire, dar a observat cã din sens opus se apropia un autovehicul, care se angajase deja în depãsirea unei dube si a tras dreapta de volan. Salvarea a intrat cu douã roti în rigola de pe marginea drumului si dupã un balans pe câteva zeci de metri, a lovit un cap de pod si s-a rãsturnat în sant. Asistenta medicalã s-a ales cu o fracturã de femur, iar pacienta s-a lovit la cap. Cu totii au tras o sperieturã teribilã si au fost transportati la Spitalul de Urgentã din Vaslui. Doar asistenta în vârstã de 57 de ani a rãmas internatã. În zonã, traficul s-a desfãsurat pe un singur sens, mai bine de o orã, cât timp politistii au fãcut poze si mãsurãtori. Localnicii sunt de pãrere cã soferii ar trebui sã circule mai prudent si sã acorde prioritate ambulantelor, fie cã au sau nu semnalele acustice si luminoase în functiune. „S-a auzit o bubuiturã puternicã. Am crezut cã au fost loviti niste copii. Când am iesit, era o ambulantã în sant. O doctoritã care se afla întâmplãtor în zonã le-a acordat primul ajutor. Soferii sunt foarte grãbiti. Nu tin cont de nimic. Circulã cu vitezã mare. Ar trebui sã dea prioritate echipajelor medicale, chiar dacã au semnale acustice sau nu. E jale aici!”, au povestit oamenii.

„Dacã nu trãgeam dreapta de volan, muream toti!”

Costin Hodas, ambulantier în cadrul Substatiei Husi, le-a povestit politistilor cum s-a petrecut totul. „Mergeam pe sensul meu si aveam o vitezã de aproximativ 70 km/h. Nu aveam semnalele pornite. Mergeam cu o pacientã la tomograf. Masina care venea din sens opus, depãsea un alt autoturism. Avea vitezã mare. Un Audi cred cã era, de culoare verde, ceva închis. Nu am observat numãrul de înmatriculare. Mi-a iesit în fatã, pur si simplu. Am cãutat sã evit si am tras dreapta, dar m-a furat acostamentul. Am intrat cu roata în sant, nu am mai putut iesi pe sosea si m-am oprit aici. Am 38 de ani de activitate dar asa ceva nu mi s-a întâmplat niciodatã. Dacã nu trãgeam dreapta si nu evitam, eram morti toti”, a povestit bãrbatul în vârstã de 57 de ani.

Douã ambulante au ajuns în scurt timp la fata locului si au preluat rãnitii. „În accident a fost implicatã o ambulantã de la Substatia Husi, care transporta la Vaslui o pacientã pentru o investigatie computer-tomograf. Asistenta medicalã suferise un traumatism cranian minor si o fracturã de femur, iar pacienta de pe targã avea un hematom epicranian”, a declarat dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui. Si ambulantierul a fost transportat la spital, pentru investigatii. El nu consumase alcool înainte sã urce la volan. Politistii trebuie sã stabileascã acum ce s-a întâmplat. „Accidentul s-a produs ca urmare a faptului cã soferul ambulantei a pãrãsit partea carosabilã si a intrat cu douã roti în rigola de pe dreapta drumului. Versiunea lui este cã din contrasens a intrat în depãsire un autoturism care i-a obturat sensul de deplasare, fiind nevoit sã pãrãseascã partea carosabilã. Facem verificãri pentru a stabili dacã ce spune conducãtorul auto este si adevãrat”, a afirmat insp.princ. Cosmin Stângãcianu, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui. Cel putin douã luni de zile, serios avariatã, autosanitara va fi trasã pe dreapta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.