spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Atenție: înșelătoria “Dedeman” și cum vă puteți feri de fraudele de pe internet

- Advertisement -
EXCROCHERII… Atacatorii cer utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor DEDEMAN, apoi solicită răspândirea link-ului către contactele din aplicația de mesagerie WhatsApp.

ÎNȘELĂCIUNE… În ultimele zile, în mediul online circulă un link sub pretextul organizării unui concurs cu premii (iPhone 12Pro), limitat ca timp (“mai ai la dispoziție X minute”) și număr maxim de cîștigători (50). Atacatorii cer utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor, apoi solicită răspândirea link-ului către contactele din aplicația de mesagerie WhatsApp. De data aceasta, vasluienii au căzut pradă escrocilor care se folosesc de numele Dedeman pentru a avea acces la datele personale ale clienților, ba chiar la conturile bancare ale acestora.

În ultimele zile, vasluienii au fost asaltați de o avalanșă de link-uri, care, odată accesate, solicitau utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor magazinului Dedeman, în urma cărora ar fi putut cîștiga numeroase premii, precum un iPhone 12Pro. Atacatorii par să se folosească în continuare de domeniul “.club” pentru a lansa tentative de fraudare a clienților din România. Pentru necunoscătorii care vor să se ferească de asemenea fraude, un site autentic se termină mereu cu “.ro” sau “.com”. De asemenea, vasluienii trebuie să fie atenți la mai multe detalii, deoarece, ca și în cazurile precedente, încercarea de păcălire a utilizatorilor păstrează aceiași pași: 3 întrebări generale despre experiența la cumpărături, redirecționarea către diverse site-uri potențial malițioase și răspândirea mai departe a campaniei către contactele de WhatsApp ale victimei. Principalul mediu de propagare este cel mobil. Pentru a distrage atenția de la astfel de elemente clare de detectare a păcălelii, atacatorii se folosesc de ideea că numărul premiilor este limitat, oferind în acest sens și o numărătoare inversă a disponibilității acestor vouchere. De regulă, atacatorii se folosesc de o serie întreagă de adrese IP pentru a menține înșelătoria activă. Chiar dacă prin intermediul raportărilor site-ul este dat jos, acesta reapare cu o altă adresă IP. Astfel, devine aproape imposibilă monitorizarea și raportarea acestor înșelătorii, deoarece aceste site-uri nu sunt găzduite în România. Așadar, pentru a vă feri de pericolele din mediul online trebuie să evitați accesarea unor astfel de link-uri și redistribuirea lor. În cazul în care ați văzut o ofertă promoțională, accesați mai întâi site-ul oficial pentru a verifica autenticitatea promoției. În cazul în care accesați, totuși, un astfel de site, scanați telefonul cu ajutorul unui antivirus. Dacă ați introdus date personale pe un astfel de site sau date financiare, schimbați urgent parolele conturilor și notificați de urgență banca dacă vi s-au solicitat date de pe card.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.