spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

„Atenție la accidente! Nu avem sânge în spitale“ Reputat chirurg, avertisment despre criza sanguină din sistemul sanitar

- Advertisement -

Medicul avertizează că situația este gravă, iar „în caz de ceva urât nu putem perfuza decât fluide cristaloide, adică apă cu electroliți ce nu poate substitui sângele”.

„O componentă esențială pentu desfășurarea actului medical este reprezentată de sânge. Aprovizionarea se face prin centrul de transfuzii, după donarea voluntară și solidară a populației, nu reprezintă un produs ce se poate cumpără. Ciclic apar mesaje de îndemn pentru donarea de sânge.

Dimineață nu aveam sânge indiferent de grupă, adică lipsă totală. Sper să nu apară urgențe traumatologice care să impună transfuzia.

Populația este mai bătrână, mai bolnavă, toți netoții au carnet de conducere producând accidente, așa că îmi fac datoria să vă transmit că la noi situația este gravă, în caz de ceva urât nu putem perfuza decât fluide cristaloide, adică apă cu electroliți ce nu poate substitui sângele”, a scris medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook...https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/atentie-la-accidente-nu-avem-sange-in-spitale-2264258.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.