31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Atenție la albine! Dezinsecția este în plină desfășurare la Bârlad!

PERICOL… SC COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE (CUP) SA, anunță efectuarea unor lucrări de combatere a insectelor (țînțarilor, muștelor și căpușelor) pe domeniul public al municipiului Bârlad astfel:

Miercuri/Joi – 08-09/06-2022, interval orar 23:00 – 5:00

Grădina Publică; Parcul V.I.Popa ; Spații verzi din zonele de blocuri și case; Locuri de joacă pentru copii; Scuaruri și aliniamente stradale zona Nord.

Joi/Vineri – 09-10/06-2022, interval orar 23:00 – 5:00

Spații verzi din zonele de blocuri și case; Zona protecție V. Seacă și canale deschise; Parcul Mihai Eminescu ; Locuri de joacă pentru copii; Scuaruri și aliniamente stradale zona Sud.

Insecticidul folosit la acțiune va fi Solfac Trio EC 140 NF, produsul este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanătății. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore.

PRECAUȚII: Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Măsuri de prim-ajutor pentru soluția folosită: Solfac Trio EC 140 NF

Indicații generale: Se va ieși din zona periculoasă. Așezați și transportați victima într-o poziție laterală stabilă. Scoateți imediat hainele contaminate și depozitați-le în siguranță.

Inhalare: Se va ieși la aer curat. Se va culca persoana respectivă și se va ține la căldură. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență.

Contactul cu pielea: Se va spăla imediat cu apă și săpun. Dacă simptomele persistă, se va chema un medic.

Contactul cu ochii: Se va clăti imediat și din abundență cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puțin 15 minute. Scoateți lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute și continuați să clătiți cu apă. Se va acorda asistență medicală dacă iritația crește și persistă.

Ingerare: NU se va induce stare de vomă. Se va clăti gura. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mulțumesc,Cezariana , pentru informație,merg să închid albina!
    Ai grija ,te rog, sa nu te înțepe vreuna,căci după dezinsecție, este posibil sa se bezmeticească și tocmai aia sa dea peste tine! Nu de alta dar albinele nu-și cunosc ,mai mult , nu-și recunosc stăpânul!🙂🙂🤗🍯

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here