Atenţie la orice e-mail trimis de Poşta Română sau de o mare bancă! Alertă în România

Dacă aţi primit recent un e-mail de la Poşta Română sau de la Banca Transilvania, analizaţi-l cu atenţie întrucât s-ar putea să fie trimis de hackerii care se folosesc de numele şi credibilitatea acestora.Conform unei alerte a celor de la Bitdefender, în România au revenit e-mail-urile cu mesaje despre care se pretinde că sunt trimise de Poșta Română și Banca Transilvania. Specialiştii în securitate cibernetică avertizează că hackerii speră să-i covingă pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot spiona sau lăsa fără bani.

În cazul unui e-mail asociat cu Poșta Română, oamenilor li se cere să acceseze un link infectat pentru ca mai departe să achite costurile de expediere pentru un colet prin introducerea datelor de card pe o pagină controlată de către infractori.

În ceea ce priveşte mesajul asociat cu numele Băncii Transilvania, piraţii cibernetici încearcă să determine ţintele să descarce o confirmare de plată atașată e-mail-ului, care conține un fișier executabil infectat.

Odată accesat fişierul infectat din e-mail-ul aparent legitim, ameninţarea numită Agent Tesla se instalează pe sistem şi e capabilă să transmită atacatorilor informaţiile stocate şi activitatea de pe dispozitiv.

Hackerii s-au perfecţionat. Design convingător

Fiind conştienţi că oamenii au început să fie conştienţi de pericolele din mediul online, hackerii şi-au ridicat nivelul. Pentru a fi cât mai credibili, ei folosesc în mod fraudulos de logo-urile și culorile companiilor. Mai mult, acestea sunt scrise concis și lizibil, astfel încât oricine poate cădea în capcană.

De asemenea, strategia infractorilor cibernetici s-a modificat şi când vine vorba despre scrierea mesajelor. Textele nu mai sunt lungi şi sunt scrise din ce în ce mai corect, fără erorile gramaticale specifice până acum acestor tipuri de înșelătorii.

Amintim că în iunie și august 2020, specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat campanii similare de e-mail-uri frauduloase trimise în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS. … https://evz.ro/atentie-la-orice-e-mail-trimis-de-posta-romana-sau-de-o-mare-banca-alerta-in-romania.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ