spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Atenție la țepari: un individ din Ciurea, care spune că face mobilă și fuge cu banii dați avans, și-a extins tentaculele și în județul Vaslui

- Advertisement -
REORIENTAT… După ce a fost refuzat de ieșeni, Constantin Toma și-a extins activitatea în județele vecine, în căutare de noi victime

PĂCĂLIȚI… Un bărbat din comuna Ciurea, județul Iași, care acționează și pe raza județului Vaslui, este acuzat că ar fi păgubit mai multe persoane, promițându-le că le va confecționa mobila dorită. După ce încasa avansul, care de multe ori era destul de consistent, țeparul dispărea din peisaj, provocând clienților pagube de mii de euro în buget. Există chiar și un grup de Facebook dedicat oamenilor pe care acesta i-a țepuit.

Gabriela Dumitrașcu este una dintre multele persoane care au fost țepuite de către Constantin Toma. Femeia susține că i-a trimis bărbatului, pe 6 iulie 2021, suma de 1.000 de euro, în schimbul unei mobile de bucătărie realizate la comandă. Mobila nu a fost livrată până în februarie 2022, spre exasperarea clientei, astfel că aceasta l-a amenințat pe bărbat că va face plângere la Poliție, relatează bzi.ro. Constantin Toma a primit, în iulie 2021, suma de 1.000 de euro de la Gabriela Dumitrașcu, pentru a livra o mobilă de bucătărie realizată la comandă. Pentru luni bune, bărbatul și-a dus clienta cu vorba, promițîndu-i că-i va livra comanda, lucru care însă nu s-a întâmplat. În februarie 2022, Gabriela Dumitrașcu l-a amenințat pe bărbat că va depune plângere la poliție, însă fiind plecată în Germania nu a putut face acest lucru. În urma amenințărilor, bărbatul a spus că va realiza mobila, doar că au intervenit ceva complicații, care au făcut ca mobila să fie livrată cu întârziere. După aceasta, Constantin Toma nu a mai răspuns deloc la telefon. “Pe 6 iulie 2022, am trimis prima parte de bani pentru a începe comanda mobilei de bucătărie. Ni s-a spus că se va începe procesarea comenzii, dar pentru asta am insistat extraordinar de mult, Constantin Toma având mereu scuzele la el! Pe 6 februarie 2022, după mai multe insistențe, i-am scris acestuia, sub amenințarea că vom merge la poliție, iar el ne-a răspuns că s-au încurcat puțin treburile și n-a apucat să facă mobila, a mia scuză într-un interval de timp foarte scurt! Am așteptat în zadar și am aflat, de fapt, că așteptăm o mobilă care nu va avea să existe, fiindcă acesta este unul dintre cei mai renumiți țepari din Iași și din orașele din jur!”, a declarat Gabriela Dumitrașcu pentru bzi.ro. “Muncim pentru a avea, respectăm pentru a fi respectați! Noi ne chinuim și muncim pentru suma respectivă de bani, fie ea mare sau mică, nu este corect să îți bați joc de oameni în halul ăsta. Am făcut o postare pe Facebook, unde am primit mai multe comentarii: «de ce am dat banii?», «de ce suntem atât de naivi?». Suntem așa, fiindcă noi, oamenii cu suflet bun, credem în umanitate și că alții sunt asemenea nouă”, a mai menționat Gabriela Dumitrașcu.

Mai multe victime la activ

Femeia nu este singura păgubită de către Constantin Toma. Adrian Sârbu, din comuna Ciurea, i-a dat 3.000 de lei lui Constantin Toma tocmai în luna iunie 2021 și nu și-a mai primit nici banii înapoi, nici mobila. Ana-Maria Cogean i-a dat anul trecut, în ianuarie, suma de 5.000 de lei, iar mobila i-a fost livrată abia în septembrie, fiind nevoie de intervenția unui avocat. “Noi îi dădusem pe data de 4 ianuarie, anul trecut, suma de 5.000 de lei, iar mobila a adus-o prin septembrie, dar după ce vorbise cu avocatul nostru la telefon. A mai zis că suntem exagerați, că atât durează și nu ne-a terminat-o. În fine, cumva noi am rezolvat”, a scris Ana-Maria Cogean pe rețelele de socializare. Potrivit comunității țepuite de Constantin Toma, acesta și-a extins activitatea, în ultima perioadă, și în județele Neamț și Vaslui, dezamăgit, probabil, că ieșenii nu mai apelează în număr mare la el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.