Atenție mare la ce cumpărați de la piață! Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide

Atenție mare când vă decideți să cumpărați fructe. Unele dintre ele sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Un top făcut de Enviromental Working Group (EWG) indică care sunt cele mai nocive fructe, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit.

Multe dintre fructele și legumele din piețe conțin un nivel foarte ridicat de pesticide. Specialiștii au realizat un clasament al celor mai nocive fructe, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit. Aceștia au vrut astfel să atragă atenția tuturor celor care își cumpără fructe și legume. Multe dintre ele sunt tratate cu diverse pesticide pentru a crește mai repede sau pentru a arăta apetisant.

Un fruct este cu adevărat bombă de pesticide. Chiar dacă sunt considerate ca fiind o sursă bogată de antioxidanți, căpşunile care se găsesc în magazine și piețe conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit Enviromental Working Group, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe feluri de pesticide. Cea mai șocantă descoperire a fost de 17 tipuri de pesticide. …https://www.capital.ro/atentie-mare-la-ce-cumparati-de-la-piata-topul-fructelor-care-contin-cele-mai-multe-pesticide.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ