spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Atentie, metoda „smen” face noi victime în judetul Vaslui: un bãrbat a fost înselat de 1.900 lei

- Advertisement -

ATENTIE Metoda smen face noi victime. Un individ din Roman a folosit acest mod de operare pentru a pãcãli un bãrbat din Focsani, aflat în vizitã în Vaslui. I-a propus sã schimbe câteva bancnote în euro, bãrbatul a acceptat, iar apoi lucrurile au luat o altã întorsãturã. I s-au cerut banii pentru a-i renumãra, însã în acel moment a fost sustrasã suma valabilã cu o sumã derizorie. Totul s-a petrecut foarte repede, victima neavând timp sã îsi dea seama cã a fost pãcãlitã cu 1.900 lei.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui efectueazã cercetãri fatã de bãrbatul de 48 de ani, din municipiul Roman, judetul Neamt, bãnuit de comiterea unei infractiuni de înselãciune, prin modul de operare „smen”. „În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã, la data de 12 iulie 2023, ora 09.00, în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, în zona unei case de schimb valutar, bãrbatul bãnuit de comiterea infractiunii ar fi înselat o persoanã vãtãmatã, bãrbat de 53 de ani, din municipiul Focsani, cu suma de 1.900 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral fiind returnat persoanei vãtãmate. La data de 15 iulie 2023, politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui l-au retinut pe bãrbat, pentru o perioadã de 24 ore. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui continuã cercetãrile, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, pentru stabilirea si probarea întregii activitãti infractionale a bãrbatului”, a transmis Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.

Politistii vasluieni atentioneazã: nu cumpãrati valutã de la persoane neautorizate! Aceasta poate fi falsã sau contrafãcutã

Politistii îi îndeamnã pe vasluieni sã nu schimbe bani la coltul strãzii. „Înselãciunile prin modul de operare cunoscut generic „smen” se bazeazã, în principal, pe inducerea în eroare a persoanei vãtãmate. Autorul înselãciunii solicitã schimbarea unor bancnote, în cupiuri mai mici, sau efectuarea unui schimb valutar, dupã care, se rãzgândeste si solicitã anularea operatiunii, solicitând banii înapoi. Prin distragerea atentiei victimei, subtilieazã o parte din banii primiti în schimb si returneazã doar o parte din acestia. Totul se petrece, repede, sub ochii victimelor, care nu au timp sã realizeze cã au fost victimele unei înselãciuni, de cele mai multe ori acestia nu mai numãrã banii primiti. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infractiuni, politistii vasluieni vã recomandã sã evitati schimburile de bancnote efectuate clandestin, de cãtre persoane suspecte. Nu cumpãrati valutã de la persoane neautorizate! Aceasta poate fi falsã sau contrafãcutã. Acest tip de infractori actioneazã în zona unor case de schimb valutar autorizate si riscati sã cãdeti victimã pentru un cîstig nesemnificativ”, au transmis politistii vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.