spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Atentie, pericol public: betivani la volan!

- Advertisement -

BETIVI CU TUPEU… Zilele trecute, politistii vasluieni au depistat mai multi soferi, printre care si o femeie, care emanau halenã alcoolicã, în momentul când conduceau pe drumurile publice ale judetului Vaslui. Doi dintre ei, unul din comuna Suletea si altul din comuna Dodesti, au refuzat sã fie testati si sã li se preleveze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar doi au avut alcoolemie peste limita legalã. Cea mai mare alcoolemie stabilitã de testarea cu aparatul alcooltest a fost gãsitã la … o femeie din Vaslui, de 56 de ani! Toti cei care au încãlcat legea vor suporta rigorile ei, fiind în prezent toti… pietoni!

Primul caz de „rebeliune” împotriva legii s-a înregistrat sâmbãtã, 21 august, ora 20.10, când politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni din cadrul Politiei Orasului Murgeni, aflati pe drumul judetean DJ 244, în comuna Suletea, judetul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 28 de ani, din comuna Banca, judetul Vaslui. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, i s-a solicitat acestuia sã se supunã testãrii cu aparatul alcooltest, dar acesta a refuzat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la o unitate medicalã din orasul Murgeni, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar acesta a refuzat din nou. În cauzã, a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Un alt „rebel” beat la volan, cu fitele de rigoare!

Duminicã, 22 august, ora 02:00, politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe drumul comunal DC 55, în comuna Dodesti, judetul Vaslui, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 30 de ani, din localitatea Urdesti, comuna Dodesti. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, i s-a solicitat acestuia sã se supunã testãrii cu aparatul alcooltest, dar acesta a refuzat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la o unitate medicalã din municipiul Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar acesta a refuzat din nou. În cauzã, a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Ce-i asteaptã pe cei doi „rebeli”? Închisoarea, evident!

Iatã ce prevede articolul 337 din Codul Penal în cazul refuzului sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice: „Refuzul ori sustragerea conducãtorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritãtii competente, aflat în timpul desfãsurãrii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune prelevãrii de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Femeie din Vaslui, beatã critã la volan!

Duminicã, 22 august a.c., ora 08:30, politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflati pe strada Dr. Ghelerter, din muncipiul Vaslui, au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre o femeie în vârstã de 56 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtoarea autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testatã cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, femeia a fost condusã la Spitalul Judetean Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice sau a altor substante”.

Fãrã permis si beat turtã la volan, a fugit de politie! Poti fi mai inconstient de atât?

Duminicã, 22 august a.c., ora 16:35, politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi, aflati pe drumul judetean DJ 244C, în localitatea Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir, judetul Vaslui, au efectuat semnalul regulamentar de oprire fatã de un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui. Acesta nu s-a conformat, continuându-si deplasarea, încercând sã se sustragã activitãtii de control. Bãrbatul aflat la volanul autoturismului a oprit dupã aproximativ 20 de metri si a încercat sã fugã cãtre locuinta sa, dar s-a reusit interceptarea acestuia. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul de 27 de ani din Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir, nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiindcã bãrbatul emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicalã din municipiul Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”si “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice sau a altor substante”.

Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice!

„Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie, conform Codului Penal.”, precizeazã Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de cãtre o persoanã care nu posedã permis de conducere se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Articolul 336

Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã care are o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.