Atenție, se trage la Bârlad!

FOC!…Bârlădenii sunt preveniți că pe 22 aprilie, între orele 9.00 și 15.00, în Poligonul „Trestiana” de tragere cu armamentul de infanterie cu muniție de război, au loc ședințe de tragere. Poligonul este situat la 300 m N de DSVSA Bârlad, între Centrul de selecție a animalelor și S.C. Berlin S.R.L. (fostul depozit de produse lactate).

Comandantul UM 0543 din Tecuci, care conduce ședința de trageri cu militarii din subordine, a trimis către Primăria Bârlad o adresă, prin care solicită ca populația să fie informată despre acest exercițiu efectuat cu muniție reală, de război.

„În scopul prevenirii pătrunderii oamenilor, animalelor, vehiculelor și autovehiculelor pe teritoriul poligonului și în zona de siguranță a acestuia și pentru evitarea unor accidente în rândul populației, vă rugăm să luați următoarele măsuri: anunțarea cetățenilor din împrejurimile poligonului despre data și orele când se vor executa trageri; În localitățile apropiate poligonului să se afișeze anunțuri cu privire la interzicerea pătrunderii în zona poligoanelor și zonele de siguranță în ziua și orele menționate; Să se explice populației semnificația indicatoarelor „TRECEREA INTERZISA”, „STAI! SE TRAGE!”, etc., instalate pe căile de acces, fanioanelor (baloanelor) roșii și albe instalate pe catargele de poligon; Se interzice: atingerea munițiilor și elementelor de muniție rămase după tragere precum și a instalațiilor electrice ce se află sub tensiune; Anunțarea persoanelor care merg în pădure pentru a tăia lemne, aduna fructe de pădure sau pentru alte activități, despre pericolul la care se expun dacă nu se respectă indicațiile de mai sus; Persoanele care nu vor respecta indicațiile de mai sus, semnalele lansate de către militarii din posturile din pază sau prevederile anunțurilor pe care le veți face își asumă întreaga responsabilitate”, a precizat comandantul UM 0543 Tecuci.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ