Atenție șoferi! S-a anunțat în județul Vaslui cod portocaliu de vreme rea!

ALERTĂ IPJ… Vaslui a emis o alertă pentru conducătorii auto și pietoni, având în vedere atenționarea meteorologică COD PORTOCALIU de vreme rea (instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

„Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp) emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 25 august 2020, ora 13:00 – 25 august 2020, ora 23:00, atenționăm conducătorii auto în privința pericolelor care pot apărea pe drumurile publice. Fenomenele meteo prognozate în cazul codului portocaliu (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, temperaturi extreme, ceață) pot fi periculoase, cu un grad mare de intensitate. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă cetățenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuși nu puteți amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza temperaturilor ridicate și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.”, recomandă IPJ Vaslui prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Gheorghiță.

Informați-vă cu privire la condițiile meteo și echipați-vă mașina corespunzător! 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii vasluieni le recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa!

Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă!

Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!

Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor!

Pietonii sunt sfătuiți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi și că aceștia au oprit mașinile.

Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ