8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Atentie, soferi vasluieni: politele RCA se scumpesc cu 15%!

- Advertisement -

Pentru 2014, asiguratorii au decis sa creasca preturile la politele RCA, în medie, cu 10-15%, dar avertizeaza ca tinerii soferi neexperimentati ar putea plati chiar si cu 40 la suta mai mult. Cel putin 20 de lei trebuie sa plateasca în plus un sofer bucurestean care conduce o masina cu un motor de 1600 de cm cubi. Daca în ianuarie polita RCA costa 364 de lei, acum ea este 384 de lei. Daca însa soferul vrea o asigurare obligatorie mai scumpa va plati si cu pâna la 302 lei mai mult. si preturile vor continua sa creasca spun asiguratorii. Politele RCA vor costa anul viitor, în medie, cu 10-15% mai mult, spun acestia.

„Cresterea nu o sa fie de 10-15% la orice polita. S-ar putea sa fie categorii pentru care o sa creasca cu 30-40%, sau categorii pentru care o sa scada în functie de rata dauna ei”, spune Bogdan Andriescu, președinte USICAR.

Soferii se plang: “E prea mult”

„Am reînnoit pentru baiatul meu cel mic si ne-a distrus. De la 5 milioane si jumatate de lei, anul trecut, s-a facut anul asta 13.800.000 de lei”, spune unul dintre ei. „În România avem un 400 de lei media primei, iar în Italia e 800 de euro, media. Deci în România este de 8 ori mai jos decât în Italia, media. În alte tari, de exemplu Cehia, este 400 de euro”, spune Bogdan Andriescu. Pagubele produse, însa, în accidente depasesc, spun asiguratorii, banii strânsi din politele platite de români într-un an. Asa se explica si numeroasele probleme aparute la service-urile auto.

Problema e când te duci sa-si ridici masina si nu-si vine plata la timp, asa ca trebuie sa lasi masina. Am patit-o. Am asteptat”, povestește un șofer. Soferii români au platit în 2013, 1,75 de miliarde de lei numai pentru politele obligatorii de Raspundere Civila Auto. Suma este cu 16% mai mare decât anul trecut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.