10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Atenționare a DSP Vaslui privind pericolul răspândirii virusului polio sălbatic

- Advertisement -
ATENȚIE!… Vaccinarea împotriva virusului polio sălbatic se face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia.

RECOMANDĂRI… Direcția de Sănătate Publică Județeană Vaslui recomandă cetățenilor mai multe măsuri de prevenire a efectelor asupra stării de sănătate, după ce Organizația Mondială a Sănătății a transmis atenționări către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, privind pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic (WPV) și/sau derivat din vaccin (cVDPV).

Astfel, se recomandă vaccinarea antipolio pentru persoanele care călătoresc din și spre țările infectate cu WPV (Afganistan, Malawi, Mozambique și Pakistan), cVDPV1 (Madagascar), cVDPV3 pentru cetățenii rezidenți ai acestor state sau vizitatorii pe termen lung, (> 4 săptămâni) care nu au fost vaccinați antipolio în ultimele 12 luni. “Vaccinarea se face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia. Vaccinarea va fi consemnată în certificatul internațional de vaccinare și trebuie să însoțească documentele de călătorie. Aceste persoane pot să nu aibă dreptul să părasească teritoriul acestor țări indiferent de punctul de frontieră (rutier, naval, aerian) fără documente prin care se atestă vaccinarea antipolio și autoritățile lor de graniță au dreptul să interzică plecarea. Pentru evitarea acestor situații, cetățenilor din țările respective care solicită viza pentru Romania li se poate cere certificatul de vaccinare internațional, pe care este notificată vaccinarea antipolio. Vaccinarea antipolio este încurajată pentru persoanele care călătoresc DIN și SPRE țările infectate cu cVDPV2 (Afganistan, Benin, Buekina Faso, Cameroon, Republica Central Africană, Ciad, Coasta de Fildeș, Republica Democrată Congo, Dijbouti, Egipt, Eritrea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea Bissau, Liberia, Mauritania, Mozambique, Niger, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Togo, Ucraina, Uganda și Yemen) pentru cetățenii rezidenți ai acestor state sau vizitatorii pe termen lung, (> 4 săptămâni) cu 4 săptămâni înaintea călătoriei și care nu au fost vaccinați antipolio în ultimele 12 luni sau în cazuri de urgență chiar înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată în certificatul internațional de vaccinare și trebuie să însoțească documentele de călătorie. Lista țărilor pentru care se cere vaccinarea antipolio se actualizează periodic de către OMS” precizează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Voi va ocupați cu executiile din anii 2011 intr un mod tiranic pe banii populatiei.
  Cabd a ti inceput sa trimiteti adrese persoanelir fizice si jyrudice cum ca au datorii fara sa fi bebefuciat de vreun serviciu.
  Iar acum va ocupati cu experimentele pe oameni.
  Tradare.

 2. Sa morti tu ?!
  Pun pariu ca aveti deja vreo 100 de milioane de doze de injectii pentru continuarea exterminarii oamenilor , nu ?

  Nu stiti ce virusi sa mai inventati , poate poate se pacaleste lumea iar sa se injecteze cu otrava lui Abraham Israel Bourla – aka Albert Bourla , director Pfizer…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.