spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Atitudine incredibilă a președintelui PSD Vaslui! | Solomon a dat afară mai mulți ziariști, la conferința de presă!

- Advertisement -
FRUSTRAT… Supărat că nu primește respectul cuvenit unui șef de organizație, Adrian Solomon a pedepsit ziariștii neînregimentați în PSD și i-a poftit afară în timpul conferinței de presă

GOLAN CU SACOU… Nici după 20 de ani de politică, Adrian Solomon n-a înțeles despre ce este vorba în această activitate. Pus în dificultate de o întrebare a colegei noastre de la Hotnews, Simona Voicu, acesta s-a enervat brusc și a poftit-o afară atât pe aceasta cât și pe Loredana Ciobanu, corespondent Agerpres. Nici nu mai suprinde, în aceste condiții, faptul că Flavius Ghiorghieș, reprezentantul nostru la acea conferință, nici n-a apucat să intre în sală, că a fost blocat imediat de același Solomon. Chiar și blocați de Solomon, tot am aflat că acesta pregătește o mare petrecere pesedistă….la mănăstire. Iată mesajul trimis de acesta membrilor importanți din organizație: “Buna ziua! Victoriosi sau nu, toti colegii de pe acest grup sunteti asteptati joi,20 iunie, ora 15,00 la Manatirea Malinesti (com. Garceni). NU SE ACCEPTA ABSENTE!”

Ieri, a fost convocată o conferință de presă la sediul PSD Vaslui, în spiritul mulțumirilor post-electorale și a mândriei de a fi câștigat alegerile. Doar că, Solomon nu suportă nici critici și nici măcar întrebări deranjante. De aceea a luat decizia șocantă de a izgoni toți ziariștii “dușmănoși”, chiar dacă oamenii își făceau treaba într-un mod cât se poate de obiectiv și imparțial. “PSD Vaslui a organizat astăzi o conferință de presă la care Adrian Solomon a invitat pe cine a vrut el. Adică au fost săriți jurnaliștii care pun întrebări incomode. Toți! “Pentru ca așa am dispus eu”, a răspuns Adrian Solomon, dând afară din sediul partidului jurnaliștii care nu au fost invitați!

Așa ceva, nici pe vremea lui Dumitru Buzatu nu s-a întâmplat, nici pe cea a lui Adrian Năstase.

Pur și simplu ireal!

Nu am să comentez lipsa de reacție a colegilor jurnaliști care au ales să rămână în sala. Este decizia lor. În fața unei asemenea mojicii, sala trebuia să rămână goală.

Nici pe Lucian Braniste (viceprimar și viitor primar de Vaslui), nici pe Dumitru Boros (primar de Bârlad), nici pe Eduard Cazacu (primarul orașului Murgeni), nici pe Ciprian Trifan, viitor președintele CJ Vaslui, pe subrefectul Mircea Gologan sau subrepefectul Dorin Apostu – toți de la PSD- prezenți la eveniment, nu am să pot să îi înțeleg vreodată cum stau ghiocel în fața lui Adrian Solomon și asistă “nevinovați” la acest atentat oribil la libertatea de exprimare” s-a exprimat public Simona Voicu, jurnalist Hotnews.

“Pentru prima dată în 30 de ani de când lucrez în presă, am fost dată afară de la o conferință de presă”

“Pentru prima dată în 30 de ani de când lucrez în presă, am fost dată afară de la o conferință de presă și nu am nicio explicație logică pentru acest fapt, decât că mintea unora este atât de întunecată de vrajbă, încât nu mai pot găsi calea echilibrului. Motivul l-a expus domnul deputat Adrian Solomon, uns recent președinte al PSD Vaslui: “Așa am dispus eu!”

Prin 2002, când aveam curajul să adresăm liderilor PSD de atunci, Adrian Năstase, Miron Mitrea sau chiar Ion Iliescu, întrebări pe care unii nici în gând nu îndrăzneau să și le pună. “Puțoilor” de atunci din PSD Vaslui, între timp ajunși în funcții înalte, le tremurau chiloții mai rău ca piftia că veneau “șăfii” de la centru. Diferența dintre ce era atunci și ce este acum, e că în acele vremuri aveam voie să adresăm întrebări, fiindcă, ce să vezi, eram invitați la conferințele de presă, nu dați afară. Acum, “puțoii” respectivi nu ne mai dau voie. Atât de tristă e situația…

Și pentru că am crescut împreună cu ei, ce-i drept pe baricade diferite, din fericire, îmi permit un limbaj familiar, că în caz contrar i-aș fi numit niște domni, evident.

Ca să n-avem vorbe la proces: puțoi, s.m. (pop. și fam.) 1. băiat mic. (sursa dexonline,ro).”, Loredana Ciobanu, Agerpres.

“Când nu ești lăsat să pui întrebări, cel care se află în fața ta îți arată că nu dă doi bani pe tine și pe meseria ta!”

“Prin 2009, după un meci FC Vaslui – Steaua, încheiat cu victoria galben-verzilor, Reghecampf a venit foarte nervos la conferința de presă, anunțînd de la bun început că el spune ce are de spus, fără să răspundă la întrebări.

Imediat după ce Reghecampf a făcut anunțul, eu și cu un coleg din presa locală ne-am strâns telefoanele și camerele și am ieșit din sală, în semn de protest. Întotdeauna am crezut, și în continuare cred, că unul dintre rolurile jurnalistului este să pună întrebări, mai mult sau mai puțin comode. Când nu ești lăsat să pui întrebări, cel care se află în fața ta îți arată că nu dă doi bani pe tine și pe meseria ta!

Scriu asta pentru că azi a fost conferință de presă la PSD Vaslui, la finalul căreia domnul Solomon a tăiat “rubrica” întrebări din partea presei. Asta după ce Solomon se asigurase că în sală sunt doar jurnaliștii de casă, care oricum nu riscau să-i deranjeze pe cei de la pupitru! Jurnaliștii care încă își mai respectă meseria ori nu au fost lăsați să intre, ori au fost scoși din sală. Că așa e în democrația lui Solomon!

Nu sunt supărat pe președintele PSD, pentru că mă așteptam la un asemenea comportament. Nu sunt supărat nici pe colegii lui de partid pentru că îi înțeleg. E teribil de greu să vrei să zbori după ce o viață ai stat închis în colivie!

În schimb, mă așteptam la mai multă solidaritate din partea breslei. Când colegii tăi sunt dați afară din sală sau le este interzis accesul, îți iei sculele și pleci!

Din păcate, pentru lecția asta nu trebuie să treci nici prin Facultatea de Jurnalism, nici pe la Școala domnului Profesor. Îți trebuie doar coloană vertebrală!”, Flavius Ghiorghieș, jurnalist Vremea Nouă.

CONCLUZIA : „Este o zi tristă pentru presă, pentru libertatea ei”

„Este o zi tristă pentru presă, pentru libertatea ei, și spun acest lucru fără urmă de patimă. Este o remarcă amară, după mai bine de 20 de ani de gazetărie, pe care m-am străduit să o fac onest, departe de orice combinații, interese sau jocuri de culise. Am slujit, atât cât m-a dus priceperea adevărului. Gestul domnului Adrian Solomon de astăzi este inacceptabil. Și pentru noi, ăștia dați afară, și pentru cei rămași, dincolo de principiile libertății la opinie.

Să găsești scuză (ulterior gestului grobian) ca ai chemat la conferință de presă doar jurnaliștii pe care i-ai plătit în campanie (legal, firește) este atât de umilitor pentru cei care au ales să rămână acolo. Domnul Adrian Solomon nu se afla la domnia sa acasă, se afla în sediul unui partid care primește subvenții din fonduri publice. Întâlnirile private, cu jurnaliștii sau oricine altcineva, zău ca nu mă interesează, dar o conferință de presă este un eveniment unde accesul jurnaliștilor nu se îngrădește în funcție de preferințele sau scenariile țesute de minți odihnite”. Simona Voicu, jurnalist Hotnews.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

57 COMENTARII

 1. Mai oameni buni,se vede că nu ați înțeles nimic și va meritați soarta,fiindcă nu v.ati debarasat de acești hoți,acum și prosti de adevăratelea ,incompetenți și pușcăriași din PSD.!?
  Cum.sa acceptați să fiți jigniți va sunteți moldoveni și apoi,să.i votați.??
  Mare e gradina ta,doamne.!?
  Să trăiți bine langa ei,căci sunteți niște sluge loiale și va meritați soarta,căci neuronii vostri sunt atrofiați și nu puteți emite judecăți corecte în contextul actual.Rusine să vă fie iar copiii și nepoții voștri va vor judeca curând pentru gestul. vostru necugetat.

 2. Dacă doamnele ziariste nu au putut sa intre la conferinta de presa atunci voi cei de la venerica noua de ce nu v-ati trimis camilele, poate aveau succes! Șeicilor! :))))

 3. V-ati aruncat dupa fenta,Solomon vrea sa arate doar ca Buzatu a fost sfant pe langa el.Cheama la ordin toata sleata lui Buzatu si-o va pune sa-i jure in biserica supunere totala.

  • Mai multe sinecuri, pe bani foarte mulți, decât a oferit,a dat, Tătaru la slugile lui, adevărate râme târâtoare,nu a oferit PSD.. Tupeul vostru, iesmeni Tătărești,e de porci bătrâni, PSD va duce în carca, fără PSD dispăreți dracului în neantul întunecat, și adio sinecuri oferite de Tătaru, alias Popa, nume de turnător..

   • Ia-ți-l acasă și pune-l la icoană, dacă tot e așa de mesianic. Tu crezi ca ne doare la patină, pe noi, de PSD, PNL, sau de tine. Provocați doar scârbă.

   • Mai Jane….tu ești prost? Ori esti dobitoc? Cine este mai marlan ca Solomon? Nimeni! Cine este mai hot ca Buzatu? Nimeni! Mi se rupe mie si de PNL, si de PSD și de voi pupincuristilor! Va meritați soarta! Iar dacă crezi ca dispărem fara PSD chiar vrem sa ne pui la încercare! Mars ma lingaule!

 4. Am acasă, fomistule sinecurist, preș împuțit Tatarist,tu, voi smiorcăitilor cârpe în cur fasaiti, doar asta ați urmărit, sinecuri,ca să puteți hali și voi câte o șaorma !!!?

 5. Foarte, foarte bine, felicitări dle deputat, dle președinte al organizației județene PSD, județul Vaslui, ați procedat mai mult decât corect, pentru că Vremea Noua nu este instituție de presă care servește informației corecte,Vremea Noua este o unealta aservită total lui Tătaru și găștii lui.. Efectiv,o unealta nenoricita care urăște tot ce nu este PNL -Tataru.. Ați tocat PSD la virgulă,, pe Boroș mai ales,nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu, să nu i gâsiti nod în papură, inventând, scornind, tot felul de mizerii, minciuni, de.o ordinarie rară.Si acum aveți tupeul, nerușinarea să vă și smiorcăiți.. Încă odată, bravo, felicitări,dle Solomon…

  • Uăi slugoiule VALJIANE instituții de presă sunt alde latrina A3 INTACT ,REALITATEA ,RTV ,prima TV adică măfiuța unde vă șantajați și vă amenințați voi…….. așia ca de la borfaș la borfaș.

 6. Solomon si primarii de ieri au fost ca in bancul ăla cu șoricelul și elefantul, care se plimbau. La un moment dat, șoricelul mândru zice:
  – Mama, da ce mai tropăim.
  Așa și Solomon.

  • Hai ca sunteți jalnici, jalnicilor cârpe în cur, voi, preșuri, rame târâtoare, care vă târâți in fața lui Tătaru, vorbiți elefant și soricei, voi pui de șobolani care nici nu chiscaiti in fața elefantului mic și jigărit Tataru, că ELEFANT, nu este,jignim elefanții..

 7. Îndrăciților de la vrn, daca ramaneti fara munca poate va ajuta cioclul de la stiriest. A inceput si el sa publice articole despre starea vremii dar na, poate e vreo speranta. Daca nu să va plateasca in bani, macar sa va traga cu gipul bmw prin ‘Vasluiul de altadată”.

 8. Dar Solomon e singur în partidul ăla? Nu mai e nimeni pe acolo care să-l tragă de mânecă, să-i spună că e pe arătură? Dr unde atâta putere pe mână unui circar? Până una alta, istoria politica recentă nu e deloc de partea acestui personaj cars a candidat doar pe listele partidului. Cand va câștiga si el niste alegeri, pe persoana fizică, atunci să-si umfle mușchii, până atunci să nu se mai dea mare cu mușchii altora!

  • Cine? Trifan, fostul șofer a lui Buzatu care toată viața a visat să îi ia locul iar acum și-a împlinită visul??? Sau Braniste trădătorul?
   Bă băieți, voi nu știți ce vorbiți. Toți îs o apă și un pământ, flamanzi după ciolanul gros și unsuros lăsat de Buzatu.
   Luați la rând achizițiile publice din județ, ca aveți de treabă, domnilor ziaristi!! Se șmenuiesc ceva de neimaginat, iar zeciuiala e la înălțime.

  • Ia da rew rew rew prin 2008, 2012 si vezi cum se candida la parlament. Nu cumva uninominal? Atunci sa credem ca adevarul e doar ala pe care il stii tu pentru ca l-ai trait sau e altul?

 9. Aha. Deci Sorinel de la Garceni trebuie să dea masă pentru procentul baban. Lasă ca are de unde, la cat pământ cu japca a luat din comuna! Taie doi porci rapid și îi umple mațul stăpânului șaormar. Ba îi pune și în portbagaj vreo oală cu friptură și sarmale. Ca așa se poartă pe PSD
  😂😂😂😂😂

 10. A se vedea unde au ajuns jurnaliștii din Vaslui de-a lungul anilor! Nu au deranjat politicienii cu întrebări incomode și acum mai toți sunt angajati în sistemul public: primarii, cj, prefectura.

  • Primăria Bârlad este plină de ziariști!!!!

   Rușine! Nu s-au mulțumit doar cu postul călduț primit de la stapan, își țin în continuare și panaramele de site-uri la care lucrează în timpul serviciului.

   Huoo!!!

 11. S-a instaurat dictatura presei de scandal ? De unde izvorasc drepturile astea imuabile pe care vi le atribuiti ? Ce e cu lamentatiile astea? Dragoste cu sila parca e altceva! Respect fara respect nu exista! Fa-ti o recapitulare a articolelor Irimieo din ultima luna . Crezi ca i-a votat cineva in urma articolelor voastre? Atunci cui sa multumesca prin vocea/ pixul vostru?

  • Du te la târlă,du.te pe stadion, și urlă scula preș mizerabil al lui Tătaru și Onofrei..Ia.i și pe ei, că oricum politic și.au îndeplinit misiunea.PNL nu mai există,ceea ce mai exista li se datorează PSD, fără PSD, erați în Kakaina acum, pupați.i mâna lui Ciolacu, Stănescu, Grindeanu, cât nu.i prea târziu..Foarte, foarte bine, felicitări dle deputat, dle președinte al organizației județene PSD, județul Vaslui, ați procedat mai mult decât corect, pentru că Vremea Noua nu este instituție de presă care servește informației corecte,Vremea Noua este o unealta aservită total lui Tătaru și găștii lui.. Efectiv,o unealta nenoricita care urăște tot ce nu este PNL -Tataru.. Ați tocat PSD la virgulă,, pe Boroș mai ales,nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu, să nu i gâsiti nod în papură, inventând, scornind, tot felul de mizerii, minciuni, de.o ordinarie rară.Si acum aveți tupeul, nerușinarea să vă și smiorcăiți.. Încă odată, bravo, felicitări,dle Solomon…

  • Bravoooo, felicitări, subscriu 1000%… Această unealta, preș mizerabil al lui Tătaru,nu a făcut decât propagandă jegoasă PNL-, Tătaru, sau, mai corect spus,TATARU -PNL, pt că PNL este moșia lui Tătaru,nu altceva, în schimb a denigrat absolut tot ce înseamnă PSD, în primul rând pe Domnul Boroș, care nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu, să nu.i scornească ceva, ziua și denigrarea.. Rezultatul, PSD, Boroș,câștiga la pas tot.. Concluzia, Vremea Noua,o fițuică nenorocită pe care nu o ia nimeni în seamă..
   .

 12. Faza cu evenimentul cu acces neingradit arata cat de detasati de lumea reala sunteti voi ziaristii fara ziar. Si la Cotroceni intri la conferinte ca-n gara, nu? Doar si presedintia are asigurat buget de la bugetul de stat…

  • La Cotroceni, la Palatul Victoria, ministere, orice alte instituții publice centrale accesul presei se face pe baza de acreditări.
   Există acreditări la PSD Vaslui? Există jurnaliști acreditați lor lângă această organizație politică?
   Mă îndoiesc.
   Iar ziariștii de care zici că-s fără ziar au în spate redacții serioase în câteva clicuri pe niște site-uri obscure.
   La Vaslui, presa a fost subjugată de mult de către pesediști. Mai știe cineva numărul ziariștilor angajați prin primării, CJ sau instituții subordonate??
   Asta vrea PSD: oameni obedienți!

   • Foarte, foarte bine, felicitări dle deputat, dle președinte al organizației județene PSD, județul Vaslui, ați procedat mai mult decât corect, pentru că Vremea Noua nu este instituție de presă care servește informației corecte,Vremea Noua este o unealta aservită total lui Tătaru și găștii lui.. Efectiv,o unealta nenoricita care urăște tot ce nu este PNL -Tataru.. Ați tocat PSD la virgulă,, pe Boroș mai ales,nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu, să nu i gâsiti nod în papură, inventând, scornind, tot felul de mizerii, minciuni, de.o ordinarie rară.Si acum aveți tupeul, nerușinarea să vă și smiorcăiți.. Încă odată, bravo, felicitări,dle Solomon…

    • Jane, ai scris o dată, nu trebuie sa te repeti. ”Dl președinte al organizației județene PSD” stie sa citească din prima. Dacă vrei sa iti fie luată in considerare limba trebuie sa treci pe la sediul partidului. Altfel, sub pseudonim masculin nu se pune. Domnul președinte nu e așa fraier. La el trebuie să mergi cu ofranda, gata cu vrajeala, janeto!

     • Anonimul Jean Valjean se numeste Neculai Postolache si este din Grivita. Are marea calitate de a sta cu limba in anusul lui Red Bul si, in functie de aerele pe care ala de da (pro PNL sau pro PSD), scrie si el comment-uri in Vremea Noua!

  • Cum să fie ziaristi niște fasaiti lamentabili, unelte, adevărate preșuri împuțite,puse total în slujba turnătorului Tataru și al lingăilor sinecuriști ai lui, în frunte cu Onofrei, cocoțat de Tătaru în toate funcțiile posibile în care putea fi, Onofrei, Doamne Dumnezeule cat de jos au ajuns liberalii.. Onofrei !???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.