15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Atlet bârlãdean veteran, la campionatele europene (FOTO)

- Advertisement -

VOINTÃ Un inginer profesor bârlãdean – practicant al atletismului de peste 50 de ani, – va pleca miercuri, 20 august, la Izmir, în Turcia, unde va participa la Campionatul European de Atleti Veterani, proba de decatlon. Alexandru Miron sperã ca sã se întoarcã cu o medalie europeanã, el precizând cã proba la care participã este cea mai grea din concurs si necesitã o pregãtire specialã. Profesorul bârlãdean are 59 de ani si o vointã de neclintit, antrenându-se în conditii grele, în Grãdina Publicã, el neavând sprijinul alesilor locali pentru a se antrena pe stadionul municipal sau pe cel de la Rulmentul.

La numai 59 de ani, prof. ing. Alexandru Miron este hotãrât sã câstige o medalie europeanã, la Campionatul European de Atleti Veterani de la Izmir – Turcia, care are loc în perioada 21 – 31 August. El este bârlãdean, profesor la Colegiul Tehnic “A.I.Cuza” din localitate si practicã atletismul de 50 de ani. “Am început sã fac sport – atletism în special, de la vârsta de nouã ani, la sugestia doamnei doctor pediatru Grigoriu, care mi-a recomandat în urma unei rãceli, sã iau niste medicament pentru energie, dar mai bine ar fi sã fac miscare. Si m-am îndrãgostit definitiv de miscare. Am fãcut sport de performantã în tinerete cu profesorul Vasile Tãmãsanu, dar ca amator, ca student, ca inginer si acum ca profesor. La veterani am intrat în 2011 si am de atunci continuitate în participarea la competitii nationale si internationale. Sper ca sã obtin o medalie europeanã pentru România acum la Izmir”, ne-a mãrturisit Alex Miron. Palmaresul sãu este impresionant: cinci medalii de campion national veteran la sãritura în înãltime – salã si în aer liber, la sãritura cu prãjina si la pentatlon – salã, un titlu de campion balcanic la 100 metri garduri si cinci titluri de vicecampion balcanic la sãritura în înãltime, la 100 metri garduri, la sãritura în înãltime, la 400 metri garduri si la stafetã România – 4×100 metri garduri. La Campionatul de la Izmir, Alex Miron va participa la cea mai grea probã: decatlon, care contine zece probe – în numai douã zile. Probele care compun decatlonul, consideratã proba atletului complet, sunt: aruncarea discului, aruncarea sulitei, aruncarea greutãtii, alergare 100 m, 400 m, 1500 m, sãritura în lungime, în înãltime, cu prãjina si proba de 100 metri garduri. Pe Alex Miron l-am gãsit ieri dimineatã antrenându-se de zor … în Grãdina Publicã din Bârlad, alãturi de Irina, prietena sa, care îl ajuta si îi mãsura aruncãrile. “Nu am unde sã mã antrenez, doar pe aici, cãci stadioanele din Bârlad sunt închise. Nu mã plâng, dar dacã as avea un loc unde sã mã antrenez serios, poate cã rezultatele mele ar fi altele. Dar e bine si asa”, a spus Alex Miron, parcã nedorind sã deranjeze cu problema lui autoritãtile locale. Numai cã discurile cu care se antrena nimereau mai mult în copaci, nefiind loc suficient pentru un antrenament performant.

Proiect de viitor .. nu prea îndepãrtat

Dupã participarea la Campionatele Europene de Atleti Veterani de la Izmir, ing. prof. Alex Miron va pleca la Campionatele Mondiale pentru Atletii Veterani, care vor avea loc anul viitor în Australia. Pânã atunci, el s-a gândit sã fondeze, alãturi de alti oameni care iubesc miscarea indiferent de vârstã, sã înfiinteze în cel mai scurt timp un Master Club “Seniorul”, care va fi un loc unde vor avea loc întâlniri între membrii acestui club – plãtitori ai unei sume modice ca taxã anualã, vor avea loc seri de dansuri – tango, vals, concursuri sportive, excursii în locuri unde se poate practica sport , etc. “Lucrãm acum la acest proiect si abia facem statutul clubului. Va fi ceva unic în Bârlad si exclusiv pentru persoanele de vârsta a doua si a treia”, a spus Alex Miron.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.