spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

ATLETISM | Mirela Lavric, aur și argint la Campionatele Naționale de Seniori! Performanțele, umbrite de ratarea calificării la Jocurile Olimpice!

- Advertisement -
PERFORMANȚĂ… Mirela Lavric a cucerit două medalii la Campionatele Naționale de Seniori. Vasluianca a luat aurul la 800 m și argintul la 400 m.

CAMPIOANĂ… Performanță deosebită obținută de atleta Mirela Lavric la etapa finală a Campionatelor Naționale de Seniori de la Cluj. Sportiva legitimată la CSM Vaslui a cucerit două medalii, una de aur, la 800 m, și una de argint, la 400. A fost totuși o victorie amară la 800 m, deoarece Mirela a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mirela Lavric (33 de ani) a fost vedeta delegației vasluiene la Campionatele Naționale de Seniori. Atleta pregătită de Viorica Pintilie și Elena Bogos a devenit campioană națională în proba de 800 metri, după ce a trecut prima linia de sosire, cu timpul 2:04,38. Podiumul a fost completat de Claudia Bobocea (Steaua București) și Cristina Bălan (Athletics Timișoara/CSM Craiova). Rezultat remarcabil și la 400 de metri, unde s-a clasat pe locul doi, cu timpul 52,84, cucerind medalia de argint și titlul de vicecampioană națională. Pe primul loc s-a clasat Andreea Miklos (51,01), de la CSM București, sportivă care va reprezenta România la JO de la Paris, în proba de 400 m. Foarte aproape de o clasare pe podium a fost și Magdalena Bosînceanu, tot de la CSM Vaslui, sportivă care a terminat pe locul 4 la 5000 metri.

Medalie și la Ciocan

Vasluiul s-a întors acasă de la Cluj și cu o medalie de argint în proba de aruncare a ciocanului. Tânăra atletă de la C.S “Viitorul” Vaslui, Ștefania Bucătaru, născută în anul 2007, s-a clasat pe locul doi, cu o aruncare de 48,47 metri, la mare distanță de campioana Florentina Ghelber, sportivă care va merge la JO din Franța. În vârstă de doar 17 ani, Ștefania a devenit vicecampioană națională la senioare. La masculin, băieții de la Viitorul au încheiat concursul pe locurile 5, 6 și 7. Este vorba despre juniorii Narcis Nicu, Răzvan Herghelegiu și Nicușor Vîrlan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.