18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

AU ADUS ARTILERIA GREA

- Advertisement -

Vasluiul sperã sã contracareze prin dãruire forta lui Sporting, o echipã de zeci de milioane de euro

CARE PE CARE… Desi este ca si calificatã în faza urmãtoare a Ligii Europa, Sporting Lisabona priveste meciul de la Piatra Neamt cu maximã seriozitate. Antrenorul Domingos Paciencia si-a deplasat în România cel mai bun lot si va trimite în teren unsprezecele ideal. Totusi, lusitanii nu se vor putea baza pe câtiva jucãtori de bazã, cum ar fi Insua, Polga, Izmailov si Jeffren. De cealaltã parte, Viorel Hizo va încerca sã gãseascã solutii pentru înlocuirea celui mai bun marcator, Wesley fiind suspendat patru jocuri, în urma cartonasului rosu primit în meciul de la Lisabona. Si prezenta lui Mike Temwanjera în primul unsprezece este pusã sub semnul întrebãrii, atacantul din Zimbabwe nefiind refãcut complet dupã accidentarea suferitã în meciul cu Steaua. “Galben-verzii” au însã un avantaj, la ora meciului fiind anuntatã o temperaturã în jurul valorii de zero grade, lucru ce i-a fãcut pe portughezi sã suspine încã de la aterizarea pe aeroportul din Bacãu.

Cu putin noroc, FC Vaslui putea sã fie acum aproape calificatã în faza urmãtoare a Europa League, dar lipsa de concentrare a “galben-verzilor” a fãcut ca acestia sã scape printre degete douã victorii, cu Lazio si cu Zurich. Dupã 0-2 în tur, Vasluiul a dat piept cu forta formatiei portugheze si tot ce asteaptã de la acest meci este un miracol. Viorel Hizo a pregãtit atent meciul si mai mult ca sigur “Dulãul” se va apãra în permanentã în speranta obtinerii unui rezultat de egalitate. Sporting a ajuns asearã în România, iar la aterizarea pe aeroportul din Bacãu întreaga delegatie a lusitanilor s-a plâns de temperaturile scãzute si de vremea mohorâtã de afarã. Acest lucru poate fi un aspect de speculat de cãtre gazde, întrucât cei de la Sporting nu sunt învãtati cu astfel de temperaturi, ce ajung la nivelul de zero grade. Chiar dacã sunt lideri detasati în grupa D, “leii” nu au venit deloc relaxati în România, ba mai mult vor ataca la fel cum au fãcut-o si acasã. Mãrturie a seriozitãtii cu care Paciencia a pregãtit jocul de la Piatra Neamt stau cele douã zile de antrenament din Portugalia, când tehnicianul a interzis accesul presei si a spectatorilor la sedintele de pregãtire. Douã zile, luni si marti, Sporting s-a antrenat cu portile închise, iar presa lusitanã scrie cã Paciencia nu va menaja niciun titular. Singurele probleme de lot pe care Sporting le are sunt Jeffren, Insua, Izmailov si Polga, pentru ca în echipã sã îsi facã loc fotbalisti noi, precum Rodriguez, James sau Andrew Martins.

“Astept o minune”

Faptul cã liderul grupei vine la Piatra Neamt sã câstige îi dã fiori lui Viorel Hizo, care trebuie sã gãseascã solutii pentru a anihila fotbalisti ce valoreazã zeci de milioane de euro. “Dulãul” nu îl va putea folosi pe Wesley si mai rãu este cã nici Temwanjera nu este încã apt pentru a intra în teren. Toti acesti factori l-au fãcut pe Hizo sã declare cã doar o minune o poate face pe FC Vaslui învingãtoare: “Între noi si Sporting Lisabona este o diferentã enormã, din toate punctele de vedere. Ei au o vechime de 105 ani, iar noi abia ne-am înfiintat acum câtiva ani. Nu mai vorbim de buget, ei fâcând transferuri de 40 milioane euro numai în aceastã varã, în care au adus jucãtori de la Milan, Liverpool si Sevilla. Noi vom încerca sã facem ce putem pe organizarea de joc, astfel încât sã ne putem ridica la nivelul competitiei. Cu Sporting, trebuie sã fii foarte echilibrat si sã risti când ai ocazia sã o faci. Asa cã astept o minune!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.