spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Au ajuns în spital datoritã conditiilor în care locuiesc

- Advertisement -

ALARMÃ! Blocul “Recon” din Husi riscã sã se trasnforme într-un focar de infectie greu de controlat, dacã cele 70 de familii care populeazã asa numitul “ghetou husean” nu va avea apã curentã în urmãtoarea perioadã! Deja lucrurile sunt agravate si o mamã cu doi dintre copiii ei au intrat în spital cu afectiuni cauzate de conditiile grele în care trebuie sã trãiascã.
NEVOI Igiena în acest loc a lãsat tot timpul de dorit, însã de când li s-a întrerupt alimentarea cu apã potabilã a blocului, familiile de la Recon” trãiesc din ce în ce mai greu. Din toaletele comune rãzbesc mirosuri pestilentiale, imposibil de suportat, iar mucegaiul si umezeala peretilor fac loc celor mai grave boli, cred medicii. Pentru faptul cã Goscomlocul le-a întrerupt apa, locatarii “Recon”-ului dau vina… unii pe altii. “Cãrãm apã cu gãleata de la o fântânã, de la o cismea. Ce sã facem? Pe o parte, Goscomlocul are dreptate cã a întrerupt apa, cãci s-au adunat aproape un milliard sI jumãtate de lei vechi, dar pe de altã parte, nu. Trebuia sã îi lase fãrã apã pe acei care a fãcut datorii foarte mari si nu le-au plãtit. Este aici la etajul 3 cineva, de fapt douã familii, care au câte 200 de milioane de lei vechi datorie. Niciodatã nu au plãtit de ani de zile… Eu plãtesc în fiecare lunã, dar altii nu. Cu toate acestea, îndurãm toti. Ne vom îmbolnãvi toti, cu sigurantã, cãci nu avem ce face altceva. Deja multi sunt foarte bolnavi de la mizerie. Sunt sobolani multi, igrasie, apã nu este la wc-uri, e un dezastru”, se plâng chiriasii.

A intrat în spital mama si doi copii din cauza conditiilor insalubre în care trãiesc!

GREU Cu situatia încã incertã, pânã când se va sti exact câte camere vor ajunge în proprietatea Consiliului Local (datoritã planului Primãriei de a achizitiona o parte din aceste garsoniere, cu titlu de locuinte sociale) si care va fi strategia de administrare aplicatã de alesii Husului pe viitor, blocul-problemã din face victime. Veronica, mamã a 3 copii, chiriasã a uneia dintre camerele insalubre din “Recon” a stat câteva zile în spital împreunã cu doi dintre copiii ei (cu bãietelul de 9 ani si fetita de doar 1 an), dupã ce s-au îmbolnãvit din cauza conditiilor în care trãiesc zi de zi. “Este foarte greu. Abia asteptãm sã fim preluati de Prmãriei, poate se vor face unele reparatii, mai contribuim si noi. Poate îi vor scoate din bloc pe cei care distrug în loc sã aibã grijã de aceste locuinte, nu stiu…. Lipsa apei ne omoarã cu zile pe noi, cei care avem copii. Vineri, eu, fetita si bãiatul ne-am externat. Uitati diagnosticele, dar si retelele, care ne vor costa peste 2 mlioane de lei vechi, bani pe care nu îi avem. Si totul de la murdãrie, de la mucegai. Nu stiu ce ne vom face! Uitati la baie cum e! Dezastru! Ne-am întors din spital, dar ne vom întoarce înapoi în mai putin de o sãptãmânã, în conditiile astea, si eu si copiii”, se plânge femeia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri