spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Au apărut rezultatele finale la BAC, cele de după contestații. Ierarhia absolvenților de clasa a XII-a a fost modificată

- Advertisement -

IERARHIE… Ministerul Educației a publicat în această dimineață rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, cele de după contestații. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10 în plus, în schimb clasamentul candidaților cu cele mai mari medii a suferit modificări. Pe primul loc se află, în continuare, Cosmin Prodea de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși. Pe locul II în ierarhie a urcat un coleg de-al acestuia de la specializarea Filologie, care a primit, în urma contestației la Limba și literatura română, încă 70 sutimi – nota i-a crescut, astfel, de la 9,1 la 9,8. În clasamentul primilor zece candidați din județ a urcat, de asemenea, și un absolvent de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui. Acesta a reușit să obțină la Limba română o mărire de notă – de la 8,9 la 9,6, clasându-se, astfel, pe locul IV. Acești doi candidați au obținut la celelalte probe – Istorie și Geografie – note maxime.

Numărul celor care au promovat BAC-ul a crescut în urma contestațiilor. La Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, unul dintre cei doi candidați picați a reușit să obțină încă 70 de sutimi la Limba română și să fie, astfel, declarat admis cu media 6,2. La Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad au mai promovat examenul maturității încă patru candidați din cei nouă declarați inițial respinși. La Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, în schimb, doar un candidat din cei zece respinși a reușit să promoveze BAC-ul după contestații. Ceilalți nouă candidați s-au trezit cu note scăzute. Spre exemplu, unul dintre ei, care obținuse peste 5 la toate cele trei probe, însă nu avea media minimă 6, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută. În urma contestațiilor, obținuse note mai mari la primele două probe – 6,35 la Limba română (de la 5,15) și 6,3 la Istorie (de la 5,7), însă contestația depusă la Logică, comunicare și argumentare i-a adus o scădere de notă sub 5, aceasta ajungând la 4,7. O situație uimitoare s-a petrecut și la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, acolo unde un candidat notat inițial cu 8 la Limba română a obținut, după contestații, nota 9,3.

Rezultatele finale de la BAC pot fi consultate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.