Au căzut secretele de la ISJ! Vremea Nouă a aflat unde sunt corectate lucrările de la Evaluarea la Lb. Română, aparținând elevilor din Vaslui!

MISTER…. Vremea Nouă a spart din nou blocada informațională impusă de cei de la ISJ Vaslui, care țin “la secret” numele județului în care se corectează tezele elevilor care au participat la Evaluarea Națională. Anul acesta, profesorii din județul Neamț vor fi cei care vor măsura cunoștințele absolvenților de clasa a VIII-a, după moderna metodă de evaluare reprezentată de testele PISA. Elevii au fost surprinși la Evaluarea din 2021, cu un cu totul alt tip de a da examen, față de anii anteriori, primind o broșură în care ei trebuiau să completeze niște spații goale. Profesorii vasluieni vor corecta tezele vecinilor noștri, de la Bacău. Și anul acesta, ziarul nostru va încerca să obțină de la profesorii corectori câteva “perluțe”, care știm că fac deliciul dumneavoastră, al cititorilor. Dar va fi foarte greu, fiindcă acum, mai mult ca niciodată, ISJ-ul a impus condiții draconice pentru ca niciun dascăl să nu dezvăluie nimic din creativitatea simpatică a unora dintre elevii care, pe lângă ceea ce au învățat, mai pun și câte  ceva de la ei… Mai mult decât atât, unii profesori cred că nici perluțele nu vor fi ușor de găsit, întrucât o bună parte din teza elevilor a însemnat, de fapt, să bifeze niște căsuțe. “Cum era X și 0 pe vremuri, cam așa a ajuns învățământul de acum. Asta este, noi, profesorii care am prins examenele în care trebuia să scrii frumos, încadrat în pagină, câte 5 – 10 pagini de informații care să arăte dacă un elev a trecut prin școală cu folos sau precum gâsca pe apă”, spun profesorii.

Misterele Educației au fost descifrate și anul acesta

Deși an de an, Ministerul Educației pune condiții draconice profesorilor implicați în Evaluarea Națională, iată, din nou apar subiectele de la examen, imediat după începerea testului. Anul acesta, de exemplu, la jumătate de oră de la începerea examenului, pe site-uri au apărut subiectele, demonstrând cât de fragilă este securitatea la Evaluarea Națională. Teoretic, apariția subiectelor imediat după ce plicurile au fost deschise, nu ar trebui să producă nicio îngrijorare în rândul examinatorilor, fiindcă elevii sunt “percheziționați” cu atenție, înainte de a intra în sală și nu sunt primiți cu telefoanele mobile și alte mijloare de comunicare (căști), pentru ca cineva să le sufle de la colțul străzii răspunsurile corecte. Și apoi, chiar daca s-ar intampla acest lucru și să presupunem că un elev, ar primi o nota nemeritată și ar intra pe baza ei la o clasă foarte bună, după un semestru ar pleca singur, pentru că nu va putea face față. Mai periculoase sunt acele situații în care elevi cu note foarte mici la Evaluarea Națională ajung în clase de elită la licee cu renume, cum s-a întâmplat acum câțiva ani, la “Roșca Codreanu” din Bârlad, când elevi cu 2,00 la Matematică au nimerit în la mult râvnitele clase de Mate–Info, dintr-o eroare de management a repartițiilor claselor pe școală.
2 COMENTARII

  1. An de an Ministerul Educației NU pune condiții draconice profesorilor implicați în Evaluarea Naționala! Exista o METODOLOGIE si un ORDIN DE MINISTRU care TREBUIE RESPECTATE, pentru buna desfasurare a examenelor. Oare ce ar fi daca s-ar scrie pe toate gardurile locurile unde se corecteaza tezele, hai sa dam si numele tuturor evaluatorilor in ziar, eventual si niste fotografii ale tezelor.
    Sunteti PENIBILI, ca de obicei, ca sa nu spun NESIMTITI!
    Se pare ca voi, marii ziariști, sunteti mai presus de lege si tocmai ati descoperit America.
    Ar trebui sa primiti amenda pentru dezvaluirea datelor confidentiale; atat voi cat si cel care v-a furnizat aceasta informatie!

LĂSAȚI UN MESAJ