spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Au fãcut contestatie si au picat Bac-ul!

- Advertisement -

EXTREME Cel putin pentru trei dintre elevii huseni, absolventi de clasa a XII-a, depunerea contestatiilor a adus o schimbare la care nu s-ar fi gândit nicio clipã: pentru o elevã care a contestat nota 5, 75 primitã la românã, recorectarea a stabilit faptul ca teza fetei era, de fapt, de 9,00, însã pentru alti doi candidati, recorectarea lucrãrilor a însemnat micsorarea notelor de la 6,00 la 4,00 si, în consecintã, ratarea Bacalaureatului.

FINAL Publicarea rezultatelor contestatiilor formulate de bacalaureatii nemultumiti nu a adus schimbãri semnificative în cifra care indicã promovabilitatea bac-ului de cãtre liceenii din Husi. Colegiul National “Cuza Vodã” rãmâne cu acelasi procent onorant, de peste 90%, care confirmã încã odatã calitatea pregãtirii elevilor, dar si seriozitatea profesorilor, deopotrivã. Promovabilitatea la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” a suferit o usoarã modificare, de la 17, 06 pânã la 17, 37 procente. “Un singur copil a avut sansa ca dupã depunerea celor 293 de contestatii, dintre care 114 la matematicã, 88 la românã si 91 la alte discipline, sã îi fie modificatã o notã astfel încât sã fie considerat admis în urma Bacalaureatului”, au anuntat reprezentantii Colegiului.

“Ar putea sã fie vorba despre o eroare umanã sau despre o lipsã de experientã a corectorilor”!

CONTRAST Mãdãlina este o elevã a Colegiului National “Cuza Vodã” care a primit nota 5,75 la românã, fapt care a mirat atât colegii, cât si profesorii fetei, deoarece ea era cunoscutã ca o elevã silitoare, cu rezultate frumoase la învãtãturã. “Mãdãlina a depus contestatie si, de la 5, 75, a ajuns sã primeascã la recorectare nota 9,00. Aceasta cred cã e nota corectã, pentru cã ea este un copil bun, care a învãtat bine. Evident, ne întrebãm cum a fost posibil o asa discrepantã, iar rãspunsul poate fi o eroare umanã. Dar nu ar fi exclus ca la mijloc sã fie vorba, în cazul primului corector, de o lipsã de experintã sau, mai rãu, de o lipsã de cunostinte. Diferenta între note e prea mare. Ne gândim cã totusi a fost la mijloc o eroare umanã”, a precizat profesoara Manuela Iacob, managerul Colegiului National “Cuza Vodã”. Tot la aceastã institutie de învãtãmânt s-au mai înregistrat alte douã cazuri… extreme. Doi copii, care si-au contestat notele stabilite initial în jurul lui 6,00, la recorectare au avut ghinionul sã nu obtinã mai mult de 4,00 si astfel sã piardã examenul de Bacalaureat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.