20.7 C
Vaslui
27-sept.-2022

Au început înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat

- Advertisement -
START… Înscrierile au început luni, 18 iulie, și se vor încheia pe 25 iulie. Examenul se va desfășura în perioada 16 – 29 august, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august.

A DOUA ȘANSĂ… Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat pot participa la cea de-a doua sesiune. Înscrierile au început luni, 18 iulie, și se vor încheia pe 25 iulie. Examenul se va desfășura în perioada 16 – 29 august, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august. La prima sesiune a examenului maturității, în județul Vaslui, au promovat 72,87% dintre absolvenți, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, după soluționarea tuturor contestațiilor.

Perioada de desfășurare a examenului a fost special aleasă pentru a le permite și elevilor care au susținut examenele de corigențe să încheie această etapă. Pentru anul școlar 2021-2022, elevii claselor a XII-a au susținur examenele de corigență în intervalul 4-15 iulie 2022. Liceenii care nu s-au prezentat la sesiunea de corigențe în perioada menționată sau nu au promovat examenele de corigență au fost declarați repetenți. Potrivit Ministerului Educației, absolvenții claselor a XII-a care vor să susțină examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au nevoie de următoarele acte: dosar; poze ¾ (două bucăți); copie certificat de naștere și carte de identitate; foaie matricolă; cerere-tip – se completează la secretariatul unității  școlare absolvite;adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare; cerere către inspectorul școlar general – pentru candidații din alte județe. Toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori/sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.