Au început înscrierile pentru obtinerea certificatului “Scoalã Europeanã”

ÎNSCRIERI… Competitia pentru obtinerea certificatului “Scoalã Europeanã” continuã si anul acesta. Scolile care vor sã participe trebuie sã-si depunã candidaturile pânã pe 20 martie, urmând ca rezultatele finale si lista unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar declarate câstigãtoare sã fie publicate pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetãrii, dupã data de 10 mai. Anul trecut, Colegiul Economic “Anghel Ruginã” din Vaslui a urcat pe cea mai înaltã treaptã a podiumului acestei competitii, dupã ce a obtinut cel mai bun punctaj. De asemenea, alte douã institutii de învãtãmânt din judet, Liceul “Stefan Procopiu” si Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi, au obtinut anul trecut titlul de “Scoalã Europeanã”.

Competitia se adreseazã tuturor unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale. Odatã obtinut, certificatul “Scoalã Europeanã” este valabil pentru o perioadã de trei ani, dupã care scoala trebuie sã candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut. Competitia constã în evaluarea calitãtii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, a rezultatelor elevilor, precum si a impactului pe care activitãtile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra calitãtii educatiei, culturii organizationale si a ethosului scolii.

Scolile câstigãtoare vor fi premiate în cadrul unei festivitãti organizate de Ministerul Educatiei

La cele 16 editii ale competitiei nationale “Scoalã Europeanã” (2014-2019) au participat 2159 de unitãti de învãtãmânt din toate judetele tãrii si 862 dintre acestea au primit certificatul si trofeul “Scoalã Europeanã”. “Impactul pe care aceastã competitie l-a avut asupra comunitãtilor educationale în toti acesti ani, a fãcut din aceastã initiativã a ministerului o competitie de elitã. Certificarea scolilor cu titlul “Scoalã Europeanã” le-a conferit recunoastere si prestigiu în cadrul comunitãtilor educationale, iar eforturile pe care le-au fãcut pentru mentinerea titlului obtinut au determinat interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi si noi proiecte, promovând valorile nationale si europene si contribuind la cresterea mobilitãtii internationale si a schimbului intercultural. Pe baza rezultatelor obtinute la evaluarea candidaturilor scolilor înscrise în competitia “Scoalã Europeanã”, Ministerul Educatiei si Cercetãrii va stabili numãrul de scoli premiate si va organiza festivitatea de decernare a titlului “Scoalã Europeanã”, editia 2020″, se aratã în regulamentul competitiei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ