24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Au început lucrările la Ambulatoriul de Specialitate de la spitalul bârlădean (FOTO)

A ÎNCEPUT… Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate din Bârlad a început cu organizarea de șantier! Dacă a durat patru ani să se aprobe finanțarea, apoi executarea proiectului, cât va dura până se va finaliza lucrarea?

START… A demarat organizarea de șantier pentru unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează reabilitarea sistemului sanitar bârlădean, respectiv „Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Investiția are o valoare de peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Constructorul desemnat în urma licitației de achiziții a lucrărilor este Asocierea SC KATAR CONNEG SRL și GRUPPO GE.DI.

Proiectul „Extindere și dotare Ambulatoriu de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență <<Elena Beldiman>> din Bârlad”, a fost inițiat de specialiștii din Primăria Bârlad în anul 2018. Abia după un an și jumătate, acest proiect vital pentru spital și bârlădeni a fost avizat. Grupul țintă este municipiul Bârlad și comunele din împrejurimile Bârladului, urmărindu-se astfel o mai mare adresabilitate a cetățenilor care nu sunt în stare gravă, ce va duce la o decongestionare a Compartimentului de Urgențe, prin acest ambulatoriu. Valoarea totală a obiectivului de investiții, exprimată în lei, cu TVA , este 14.264.542,39 cu TVA. Munca la acest proiect aparține unei întregi echipe coordonate de specialiștii Primăriei Bârlad. Echipa este mare, iar <<vârful de lance>> este Direcția pentru fonduri europene și Direcția Tehnică a Primăriei Bârlad, respectiv inginerii Cătălin Moraru și Cezar Chiper.

Contractul a fost depus în 2018

În octombrie 2018, a fost depus proiectul la finanțator și la 30 septembrie 2019 a fost declarat finanțabil. A stat destul de mult timp la minister pentru avizare, iar după un an și cinci luni, în sfârșit s-a semnat finanțarea, în 2021.

„Contractul se întinde pe o durată de 36 de luni, timp în care investiția trebuie finanțată, realizată C+M și dotată. Vom avea în cadrul acestui proiect încă un Computer Tomograf și un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotările toate ajungând să fie de peste 6 000 000 de lei. Dar principalele aparate sunt acestea două: CT-ul și RMN-ul, ambele de ultimă generație”, a spus la una din conferințele de presă, din 2020, Cătălin Moraru, șeful Departamentului de Proiecte Europene.

Și acum, să facem un „exercițiu” de aritmetică de clasa a II-a:

Dacă a durat peste trei ani să fie scoasă, în octombrie 2012, pe SICAP la licitație executarea proiectului, iar pe 18 Mai (după 7 luni!!) abia se montează organizarea de șantier, iar termenul de executare este de 36 de luni, începând cu semnarea proiectului în februarie 2020, câte amânări de la termenul de 36 de luni va suferi această modernizare a Ambulatoriului de Specialitate al Bârladului până va fi gata? Întrebăm și noi pentru bârlădenii sătui să mai plătească pentru consultațiile de la cabinetele medicale din acest ambulator al spitalului! Se plătește consultația, dacă nu știați, uneori mai mult ca la o policlinică privată!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Alta incestitie de marca in mandatul domnului primar,Boros.Fellicitari dle prinar.Respect.Prin tot ceea ce ati facut,prin tot ceea ce faceti ar trebui sa vi se ridice o statuie.Si nu glumesc.Daca si ceilalti primari ar fi facut macar 10% din ceea ce ati facut si faceti dvs,astazi Barladul ar fi fost perla Moldovei.Oricum am avut si avem sansa ca de data asta sa alegem un destoinic si gospodar om.Care om va pune Barladul la locul ce i se cuvine
    Multumesc
    Doamne ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here