17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Au început lucrãrile la iluminatul casnic, la Husi!

- Advertisement -

NÃDEJDE Husenii de pe “Dric 2” si “Dric 3” au motive sã spere cã poate mãcar sãrbãtorile acestea, dupã ani de zile de asteptare, vor petrece Crãciunul cu luminã electricã în case, întrucât firma desemnatã sã realizeze sistemul de iluminat casnic s-a apucat, ieri, de treabã. “Noi sperãm sã facem cât mai repede lucrarea, dar depinde si de vreme”, au spus muncitorii de la “Elco” Vaslui.

Firma vasluianã, desemnatã sã realizeze reteaua de iluminat casnic la nivelul celor douã cartiere husene, formate ca urmare a atribuirii de loturi gratuite tinerilor pânã în 35 de ani, a început, ieri, lucrãrile. “Noi ne-am apucat de treabã si sperãm ca vremea sã tinã cu noi, ca sã putem termina repede. Aici, unde sãpãm acum, va fi alimentarea pentru cele douã transformatoare ale <<Dric 2>> si <<Dric 3>>. Nu este o lucrarea grea pentru firma noastrã, numai cã se pune problema de timp. Noi avem în plan sã ne strãduim, ca sã facem cât mai repede. Sperãm sã fie gata pânã de Crãciun, dar depinde mult si de conditiile meteo”, a spus reprezentantul Elco, Merluscã Vasile.

“Nu am mai crezut cã se apucã cineva de treabã”!

De ani de zile, multi dintre tinerii care si-au construit case pe loturile de câte 300 mp, din zona “Dric”, date de Primãrie, în baza Legii 15/2003, locuiesc în imobile neluminate electric. Cel putin în ultimul an, de nenumãrate ori, grupuri de reprezentanti au venit la sedintele de CL pentru a le cere alesilor sã gãseascã solutii pentru iluminatul casnic. “Nu am mai crezut cã se apucã cineva de treabã, pentru cã, de fiecare datã când am fost la sedintele de consiliu, s-au certat unii cu altii si nimic nu am înteles. Am ridicat casele, dar utilitãtile nu au mai ajuns la noi. Avem copii, unii chiar câte trei, toti la scoalã. Vin sãrbãtorile si la noi si ne-am sãturat de stat la lumânãri. Unii si-au cumpãrat generatoare, dar benzina este foarte scumpã si nu îti permiti. Ne-am bucura, dacã, în sfârsit, dupã vreo sapte ani de insistente, se va face lumina pe <<Dric 2>> si <<Dric 3>>. Nu mai conteazã cât ne va costa sã ne bransãm. Dacã am stat atât pe întuneric, acum dãm cât face, ca sã avem si noi luminã în case”, a spus Daniel Balan, 37 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.