spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Au omorât, în chinuri, un bătrân pentru 300 de lei și acum cer judecătorilor revizuirea pedepselor

- Advertisement -
DUPĂ GRATII… Cei doi verișori din Albești vor mai sta după gratii după ce magistrații au respins cererea de revizuire a pedepselor

TUPEU… Beți turtă, doi verișori din Corni-Albești au bătut un consătean, i-au furat 300 de lei din buzunar, l-au abandonat în casă și și-au continuat beția până în zori. Crima celor doi a ieșit la iveală după două zile, când un vecin a dat peste victimă. Faptele s-au petrecut în 2012, dar acum cei doi verișori speră să scape de pușcărie și au cerut, pentru a doua oară, revizuirea sentinței. Magistratii au respins-o, ca nefondată, dar decizia nu este definitivă. Agresorii abia se întorseseră de la muncă din Italia și aveau ceva economii. Nu i-a răbdat însă inima să schimbe euro în lei pentru a-și lua băutură. Au preferat să dea în cap unui nevinovat, iar cu banii omului au mâncat și au băut pe săturate. Acum cer îndurare instanțelor de judecată, în speranța că vor scăpa de detenție.

Constantin și Radu Adam sunt verișori. În 2011 au muncit în Italia și s-au întors acasă cu ceva bănuți în buzunar. Mai strâns la pungă, Radu a reușit să pună deoparte 2.500 de euro. Constantin a venit cu 500 de euro, bani pe care i-a investit în casă. Pe 21 decembrie, Constantin a mers la locuința verișorului său și, timp de câteva ore, au băut vin și țuică. Spre seară, Radu i-a întors vizita și împreună au continuat să se cinstească până s-au făcut „pulbere”. În chef, Radu a venit cu ideea să meargă la discoteca din Albești. Au plecat de acasă „înarmati” cu trei litri de vișinată și un leaț de lemn. În sat, discoteca era închisă. Lăsaseră în drum damigeana cu băutură, iar la întoarcere, din cauza întunericului, au căutat zadarnic vișinata. Licoarea parcă intrase în pământ. Supărați, au plecat spre casă. La un moment dat, Radu i-a spus celuilalt să meargă la cineva să-i ia banii, fără să precizeze la cine anume. Au mers la locuința unui bătrân de 70 de ani, Șerban Petru. Din drum, au văzut că omul stătea la televizor. Potrivit rechizitoriului întocmit de procuror, „inculpații au intrat în casă, ușa de la intrare nefiind încuiată, ci doar închisă. Adam Radu s-a dus la victimă și i-a cerut banii, însă omul a spus că nu are bani. Atunci, Adam Radu a început să-l lovească pe bătrân cu pumnii în față, iar Adam Constantin l-a lovit și el cu pumnii, dar și cu leațul pe care-l avea în mână, peste tot corpul. Atunci, victima a scos 300 de lei din buzunar și i-a dat lui Adam Radu, însă acest aspect nu i-a determinat pe cei doi să întrerupă agresiunea”. L-au tras pe om din pat și, în timp ce era întins pe jos, au continuat să-l lovească atât cu pumnii, cât și cu picioarele. Constantin era atât de beat, încât a răsturnat și frigiderul din casa lui Șerban. La un moment dat, Constantin i-a spus verișorului său să plece. Au lăsat victima în stare de inconstiență și au mers la locuința unuia dintre ei unde au băut vin până dimineață. Trimiși după gratii în 2012, cei doi verișori s-au săturat de închisoare și au cerut, zilele trecute, revizuirea sentintei penale. Magistrații Tribunalului Vaslui au luat act de cererea celor doi, dar au respins-o, ca nefondată. Decizia nu este definitivă si ea poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Distracție la restaurant pe banii victimei

După doar câteva ore de la măcel și cu banii bătrânului în buzunar, cei doi au poftit să petreacă la restaurant. Au rugat un vecin să-i ducă la local cu mașina și i-au achitat pe loc 60 de lei. La restaurant, au mâncat și au băut pe săturate. Au achitat nota, în jur de 120 de lei, și și-au cumpărat câteva doze de bere, să aibă pe drumul către casă. La Corni-Albești, șoferul a oprit mașina, pentru că bețivanii și-au adus aminte de vișinată. Au căutat-o din nou, dar fără rezultat. S-au omenit apoi cu țuică și, pe lumină, au pornit iar după vișinată. De data aceasta, au găsit damigeana. Când a coborât din mașină, Constantin a luat de pe bancheta din spate leațul, iar șoferul a văzut că acesta era murdar de sânge. A crezut că a tăiat porcul, fiind în preajma Crăciunului. Un nepot l-a întrebat însă ce e cu sângele de pe leaț, iar Constantin i-a spus că a bătut pe cineva în sat si că l-a lovit până i-a spart capul, fără a-i spune numele persoanei lovite. Victima a fost găsită decedată în casă două zile mai târziu, de către un vecin, care a anunțat organele de poliție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII