spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

AU PÃCÃLIT FOTBALUL

- Advertisement -

Vasluienii si botosãnenii s-au încãierat ca la praznicul sãracilor

MECI SLAB…Vasluiul s-a fãcut de râs la Botosani, arãtând cã meciul de anul trecut din Cupa României nu a fost un accident. Atmosfera din tribune a fost ca la Vaslui, cu oameni iesiti pe la ferestrele blocurilor sã vadã meciul si scuipând seminte în capul suporterilor aflati la tribunã. Partida a înregistrat toate recordurile negative posibile într-un meci. Nu s-a tras niciun sut la poartã, decât cu exceptia celui din care s-a marcat, a fost cel mai slab meci de pânã acum al Ligii I si, culmea, în urma acestui meci FC Botosani ajunge pe primul loc, practicând un „altfel de fotbal”, ca sã-l parafrazãm pe antrenorul Ionut Mosteanu.

FC Vaslui s-a dus la Botosani cu gândul cã doar numele e suficient pentru a îngenunchia o echipã nou promovatã. Însã au nimerit-o rãu. Au dat piept cu niste jucãtori dârzi care vroiau sã le ofere suporterilor prima victorie de pe teren propriu. Echipa „revelatie” a acestui tur de campionat si-a respectat blazonul. A oferit încã o surprizã în Liga I, dupã un meci anost, în care s-a dus o luptã crâncenã la mijlocul terenului si culmea, cu un singur sut pe poartã din care s-a si înscris unicul gol din minutul 80. Faza a fost una scoalã, Codoban a reluat cu capul o minge centratã perfect de Hadnagy. Si acest lucru s-a întâmplat tocmai într-o perioadã în care „galben-verzii” preluaserã controlul meciului si puneau presiune pe poarta apãratã de Curileac. Fotbalul a vrut astfel sã pedepseascã o echipã care stie sã joace (vezi meciul cu CFR Cluj), dar care preferã un joc de asteptare, mizând pe o sclipire a lui Sânmãrtean sau pe un cap salvator a lui Celeban. Dacã spectacol în teren n-a fost deloc, nemaifiind nicio fazã importantã care ar merita atentia, în tribune supoterii au fãcut legea. Au fost si inspirati la începutul meciului, afisând un banner cu un mesaj care în cele din urmã s-a dovedit a fi asa: „Botosani, mândria Moldovei!” Dacã pânã acum oaia neagrã a fost Ilie Stan, el fiind principalul încasator dupã esecurile Vasluiului, trupa condusã din teren de Sânmãrtean nu mai are nicio scuzã. Au dovedit în meciul cu CFR cã atunci când vor sunt de neoprit, chiar dacã echipa duce lipsa unui atacant veritabil. Probabil nici venirea înapoi a lui Marius Niculae n-ar rezolva prea multe, ci un antrenor de talia în care vedetele protejate de Sânmãrtean s-ar înclina. N-a fost sã fie nici Ilie Stan, nici bãtrânul Hizo, ci poate doar un pic Balint. Cheia unui joc spectaculor pentru „galben-verzi”, care cu exceptia unui vârf de calibru are cel mai bun lot de jucãtor din Liga I, este un antrenor cu autoritate care sã facã ordine într-un vestiar de fitosi. Asfel Ionut Mosteanu s-ar întoarce la analizele lui, lucru pentru care a fost adus la Vaslui si pe care îl fãcea foarte bine.

Unde a gresit Mosteanu?

ANALIZÃ …Dupã schimbarea din min. 55, când în teren a intrat Viveiros în locul lui Lovrecic, Sânmãrtean a trecut în partea stângã. A urmat o perioadã de dominare a Vasluiului, în care ar fi putut marca dacã Temwanjera ar fi fost mai implicat, iar Antal mai putin ghinionist. Pânã la acest moment Sânmãrtean a jucat în centru, coborând prea mult în apãrare. Efortul acestuia în devensivã l-a consumat, nemaifiind acelasi jucãtor capabil de faze sclipitoare. Mosteanu ar trebui sã nu-i mai permitã secundului sãu sã facã faza defensivã si sã aibã curaj sã-l lase pe Lovrecic sã preia sarcinile de mijlocas central. Împreunã cu Caue ar forma un cuplu care ar putea furniza acestuia mingi înspre careul advers, creând deranj în defensivã prin driblingurile sale nãucitoare. Totusi dorinta lui Sânmãrtean de a înscrie a fost mare, el încercând s-o facã direct din corner. A încercat chiar de douã ori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.