15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Au rãmas fãrã casã din cauza inundatiilor!

- Advertisement -

O locuintã socialã în Husi, pentru o familie sinistratã

DEMERS Familia de la Husi, cãreia i s-a distrus complet casa, în urma inundatiilor din 15 mai 2014, cere o locuintã socialã, dupã ce, spun membrii ei, nu au cum sustine cheltuielile pe care trebuie sã le facã, lunar, la internatul Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir”, acolo unde, temporar, au fost cazati. Li s-a promis cã li se va face o altã casã, modestã, tot cu douã camere si un hol, însã, pânã acum, promisiunea a rãmas… fãrã niciun rezultat.

„Fiind singura casã distrusã în totalitate, imediat dupã inundatii, ni s-a promis de la Primãrie cã ni se va face o altã cãsutã. Nu una mare, ci una la fel cum am avut, cu douã camere si un hol. Ne-am bucurat, vã dati seama, pentru cã, din casa veche, nu se mai poate reface nimic. Am fost cu fetita mea sã vedem dacã mãcar mai putem recupera ceva si totul e distrus. Dar, desi am mers mereu la Primãrie, nimeni nu are niciun rãspuns pentru noi. Domnul primar a zis cã, dacã va primi fonduri, ne va face o casutã, dar dacã nu va primi, nu ne va face. Într-adevãr, nu am avut asigurare, dar nu din vina noastrã, ci pentru cã firmele nu au mai vrut sã ne asigure casa, fiind veche si aflatã într-o zonã cu risc de inundatii”, sustine Lãcrãmioara Romîneanu, cea care, împreunã cu tatãl sãu, dar si cu ce doi copii minori ai sãi, au rãmas fãrã casã. Femeia sustine cã la cãminul unde temporar sunt cazati, plãtesc chirie si alte utilitãti, în jur de 300 de lei, iar pensia sa de handicap (gradul II) abia depãseste 200 de lei. „Mai pun alocatia copiilor si, uite-asa, o tinem din datorii în datorii! Dacã ar putea domnul primar sã ne dea si nouã o camerã la <<Recon>> sau undeva unde sã putem trãi, ne-am multumi. Eu cred cã trebuie sã ne ajute, mai ales cã ne-a promis si, cel mai important, nu suntem vinovati cã ne-a luat apa casa”, a spus Lãcrãmioara.

Nu sunt bani pentru sinistrati!

Cum vestile despre fonduri destinate municipiului Husi, pentru calamitãtile suferite în urma inundatiilor, întârzie sã vinã, cazul acesta, ca si altele, din cele 29, evaluate ca fiind cu pagube materiale semnificative, mai au de asteptat… Si senatorul Nelu Tãtaru i-a solicitat prim-ministrului, printr-o interventie în plenul Senatului, ajutor financiar pentru persoanele afectate de inundatiile din 15 mai, iar rãspunsul urmeazã sã fie dat. „Noi suntem prea necãjiti sã ne putem reface locuinta. Dupã ce luãm pensia si dãm datoriile, nu mai avem bani de pâine. O locuintã socialã mãcar, cât de modestã ar fi, unde sã plãtim mai putjn, dupã posibilitãtile noastre, ar fi mãcar ceva sigur. Asa stãm toti patru într-o camerã si e greu”, spune Lãcrãmioara.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.