spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

AU SCÃPAT CA PRIN MINUNE!

- Advertisement -

ELIMINATI… Cu multe rezerve în teren, Vasluiul a fost peste Inter si a fost la un pas de minune. Fãrã Coman, Charalambous, Milanov, Niculae si Sânmãrtean, “galben-verzii” au fãcut un meci mare, obtinând un punct istoric pe terenul lui Inter Milano. Dupã 2-2 pe Olimpico, Vasluiul repetã rezultatul si pe Giuseppe Meazza.

“Galben-verzii” au ratat o sansã uriasã de a accede în grupele Ligii Europa. Dupã 0-2 la Piatra-Neamt, Stanciu si compania au fost la un pas de o minune. Au condus cu 1-0 si 2-1, dupã golurile lui Stanciu si Varela, dar nu au putut realiza surpriza. Sumudicã a surprins pe toatã lumea, trimitând în teren o echipã aproape nouã, într-un sistem 4-3-3, elastic, în care cei trei mijlocasi, Caue, N’Doye si Tukura au veleitãti mai degrabã defensive decât ofensive. Surprize au apãrut si în defensivã, Cordos si Varela formând axul central, în vreme ce pe benzi au jucat Celeban si Sãlãgeanu. De ofensivã s-au ocupat Stanciu, Antal si Sburlea, jucãtori care au pus probleme mari apãrãrii lui Inter. De partea cealaltã, Interul ne-a luat de sus, iar asta i-a costat. FC Vaslui a fãcut la Milano o primã reprizã excelentã. Practic, a avut mai multe ocazii, în timp ce Inter nu a avut decât o singurã oportunitate de a înscrie. De altfel, prima ocazie notabilã a fost semnatã de italieni, în minutul 13, Samuel a trimis cu capul în barã, dupã o centrare a lui Cassano din loviturã liberã. Dupã ocazia lui Samuel, Vasluiul a jucat mult mai bine, având initiativa. N’Doye (17 si 26) l-a încearcat de la distantã pe Castellazzi, însã în ambele situatii a trimis peste poartã. La numai 19 ani, Nicusor Stanciu (33) face o fazã de exceptie, îl lanseazã pe Antal, care scoate penalty si cartonas rosu la Castellazzi. Stanciu (35) transformã, iar Vasluiul începe sã spere. Înainte de pauzã, Caue (43) putea egala scorul general, însã a trimis peste poarta lui Belec, dupã o centrare venitã din corner. Dupã pauzã, Inter a început mai bine si a fãcut mai mult un joc de posesie. Guarin putea face 1-1, însã Straton a fost atent si a respins de lângã barã. Timpul trece, iar “galben-verzii” încep sã forteze. Celeban poate face 2-0, însã trimite mult peste dupã o fazã frumoasã a vasluienilor. Contrã a Interului, Coutinho îl lanseazã pe Palacio (76), care face 1-1. Chiar si asa, elevii lui Sumudicã nu renuntã, Sânmãrtean executã un corner, iar Varela face 2-1. Vasluienii sperã din nou, însã Buhãescu vrea sã facã un dribling si totul se terminã. “Nerazzurii” recupereazã si pe contraatac Guarin egaleazã din nou. E 2-2 si Vasluiul este eliminatã, dupã o dublã mansã în care vor rãmâne regretele, pentru cã ar fi putut fi mai mult decât un egal pe Giuseppe Meazza.

Porumboiu: “A fost un vis frumos, dar neterminat”

“A fost un vis frumos, dar neterminat. Nu ai voie sã faci o asemenea gresealã la primul gol. A gresit la fel cu Fenerbahce. Am fãcut o partidã foarte bunã, opinia mea. Am avut o posesie zdrobitoare, am jucat excelent. Dacã eram putin mai atenti era 3-1. Chiar dacã au intrat necunoscuti pe teren, acestia au jucat mai bine. Niculae acuzã o stare de obosealã. Echipa fãcutã de Sumudica a fost inspiratã. Din echipa de bazã, doi jucãtori n-au jucat. S-a gândit foarte bine aceastã tacticã, Sânmãrtean a intrat cu 30 de minute înainte de final ca sã ii prindã pe picior gresit. Jucãtorii erau obositi, nu pot juca din 3 în 3 zile. Cu echipa bunã am pierdut cu 2-0 acasã! Acum avem deplasarea la Constanta cu Viitorul, sunt jucãtori bãtrâni si nu pot juca mereu”, a spus Adrian Porumboiu.

Chivu: “Mi-a plãcut Vasluiul”

Accidentat, Cristi Chivu a ratat dubla cu FC Vaslui. Fostul jucãtor al Craiovei a urmãrit meciul din tribunã si a rãmas surprins de atitudinea Vasluiului, care a jucat cu tupeu. “Mie mi-a plãcut Vasluiul, mai ales în prima reprizã. Dezinvolt, cu actiuni frumoase, au pus probleme… Trebuie sã recunosc cã e o calificare muncitã, chiar dacã dupã meciul tur ne vedeam calificati. Am avut dreptate când am spus cã Vasluiul este o echipã mai bunã. Mi-a plãcut modul de abordare al meciului, curajul, nu ne-au lãsat sã jucãm. Calificarea se jucase dupã primul gol al lui Inter. Moratti s-a bucurat, pentru cã este vorba de munca întregii echipe, e normal sã se bucure dupã golul egalizator. Acum avem posibilitatea sã jucãm în grupele Europa League si sã ne urmãrim mai departe obiectivele”, a declarat Cristi Chivu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.