30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Au scazut infractiunile in Barlad

BILANT Desi la nivel infractional, se situaeazã pe locul I în topul infractionalitãtii judetene, municipiul Bârlad este în grija unor politisti care, comparativ cu anii trecuti, au reusit reducerea concretã a ratei infractionalitãtii. Comisarul sef, Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad a fãcut un raport al activitãtii subaltenilor sãi, pe anul 2009, precizând cã cea mai importantã tintã, reducerea infractionalitãtii stradale, s-a atins, aceasta fiind redusã cu circa 25 %.

Politia municipiului Bârlad a apreciat cã cel mai important obiectiv al lucrãtorilor sãi este siguranta cetãtenilor în stradã. Cel putin pentru anul 2009, politistii bârlãdeni si-au stabilit ca si principalã prioritate acest domeniu. Fatã de anul trecut, infractiunile care se comiteau în stradã au scãzut cu cel putin 25% în anul 2009. Poate si faptul cã în anul care s-a încheiat au fost încarcerati 72 de infractori, din cei 75 prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, infractori care au avut la activ peste 300 de infractiuni. “Putem spune cã la toate infractiunile am înregistrat scãderi, dar aceasta este cea mai semnificativã, infractiunile comise în stradã însemnând siguranta cetãteanului. Numãrul redus al acestor infractiuni, înseamnã cresterea sigurantei cetãteanului, ceea ce de altfel noi ne-am propus sã realizãm. Trebuie sã remarcãm si faptul cã în anul 2009 si procurorii de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad au dat dovadã de mai multã fermitate si si-au însusit propunerile politistilor de retinere a infractorilor. De vãzut cã în 2008 au fost arestati doar 20 de infractori prezentati la Parchetul Bârlad, fatã de 72 în anul 2009. Din totalul de dosare cu autori necunoscuti (1167 înregistrate pe 2009), s-au rezolvat 710, în conditiile în care pe tot judetul sunt peste 2000 de cazuri nerezolvate. Si cum Bârladul a înregistrat aproape jumãtate din ele, aproape 40% am si rezolvat din ele, restul fiind în lucru pe masa politistilor nostri. Rezultatul bun obtinut se datoreazã în primul rând patrulelor mixte, constituite la nivelul inspectoratului, formate din politie, politia de frontierã si jandarmi“, a spus comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

Infractiunile la viata sexualã au crescut….

În anul 2009 s-au înregistrat la Politia Bârlad douãzeci de infractiuni la viata sexualã : mai multe violuri la Bârlad si în special în mediul rural, douã fapte de coruptie sexualã, un incest si un raport sexual cu o minorã. « S-au întreprins actiuni ale IJP Vaslui pe linia prevenirii acestor infractiuni la viata sexualã în toate comunele cu probleme : Ivesti, Ciocani etc. S-a discutat cu cetãtenii si cu copii, prezentându-le consecintele grave ale unor asemenea fapte si sperãm noi sã se reducã numãrul lor », a mai spus comisarul sef Vasile Chelaru.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here