spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Au ucis un bãtrân în Italia

- Advertisement -

CRIMÃ CU SÂNGE RECE

PRINSI Doi tineri din Solesti dati în urmãrire internationalã au fost ridicati de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Vaslui direct din pat. Cei doi sunt acuzati de tâlhãrie si omor, fapte comise pe teritoriul Italiei, în urmã cu mai bine de un an, urmând a fi predati autoritãtilor italiene în vederea judecãrii pentru fapta comisã. Cu toate acestea, cei doi tineri erau ieri extrem de relaxati. Motivul este faptul cã acestia au fost anchetati în Italia, dar au fost eliberati. Ceea ce nu stiau ei este faptul cã anchetatorii italieni au strâns noi probe si, cu ajutorul analizelor ADN, s-a dovedit cã ei au fost cei care au comis crima!

Anul trecut, doi tineri din comuna Solesti, Nicolae Stoleru de 31 de ani si Andrei Ababei de 19 ani, au atacat un cetãtean italian, în urma loviturilor acesta decedând. Ulterior, i-au luat cheile din buzunar si au intrat în locuinta acestuia, sustrãgând mai multe bunuri. Dupã ce au fost anchetati de autoritãtile italiene, cei doi au revenit în România, de unde, dupã mai bine de un an, au fost ridicati de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Vaslui, care a pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele celor doi. „Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au organizat o actiune pe linia identificãrii persoanelor urmãrite în temeiul legii. Cu aceastã ocazie, au identificat pe raza localitãtii de domiciliu doi bãrbati pe numele cãrora autoritãtile italiene au emis mandate europene de arestare, fiind cercetati pentru sãvârsirea infractiunilor de omor si tâlhãrie”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonicã. Cei doi au fost dusi la Curtea de Apel Iasi pentru confirmarea mandatului de arestare, în vederea predãrii autoritãtilor italiene. Nicolae Stoleru si Andrei Ababei nu-si recunosc faptele, ei sustinând în fata politistilor cã au fost cercetati si-n Italia pe aceastã spetã si li s-a dat drumul. Autoritãtile italiene se pare cã au strâns, însã, suficiente probe pentru ca cei doi presupusi infractori sã fie adusi în fata magistratilor italieni. Pentru Vremea Nouã, Nicolae Stoleru a declarat înainte de a fi bãgat în duba politiei: „Nu înteleg de ce am fost retinuti. Noi nu am fãcut nimic. Dacã am fi fãcut ceva, am fi spus”.

Au venit acasã plini de bani

Cei doi, Nicolae Stoleru si Andrei Ababei, au fost plecati, pânã în urmã cu un an, „la muncã” în Italia, în regiunea Napoli, dupã care, ulterior anchetei fãcute de carabinierii italieni cu privire la uciderea si tâlhãrirea unui bãtrân, au revenit acasã, la Solesti. În sat, sunt cunoscuti ca niste tineri la locul lor, necreând probleme în comunitate, dar brusca bunãstare de care se bucurau la revenirea din Italia a dat totusi de gândit concetãtenilor. Chiar dacã nu aruncau cu banii în stânga si-n dreapta, etalau totusi, inclusiv prin autoturismele de lux cu care reveniserã acasã, o anumitã prosperitate, greu de câstigat prin muncã cinstitã în cele câteva luni în care fuseserã plecati. „Mã gândeam eu cã nu e lucru curat, au venit cu prea multi bani în tarã, cu masini, cu lucruri scumpe, s-au apucat sã-si ridice case… De unde asa multi bani? Cã altii din sat, plecati la muncã cinstitã, dupã ani buni strâng ceva bãnuti sã-si facã casã sau sã-si ia masinã… În rest, în sat, erau cuminti, respectuosi, nu am avut probleme cu ei”, povestea unul dintre vecini. Familiile celor doi sunt cunoscute în sat ca fiind de oameni muncitori, care nu au creat probleme. În cazul lui Stoleru, pãrintii sunt în vârstã, tatãl fiind bolnav la pat, acesta fiind si motivul pentru care tânãrul a plecat în strãinãtate, în cãutarea unui loc de muncã. Pãrintii lui Andrei Ababei sunt despãrtiti, mama sa fiind plecatã de ani buni în Franta la muncã, tânãrul declarând de altfel cã de aceea a plecat în Italia, sã strângã bani pentru a-si ridica o casã.

COMUNICAT

Au ucis si prãdat un bãtrân

„La data de 5.09.2013 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi i-au identificat si retinut pe numitii ABABEI PAVEL ANDREI si STOLERU NICOLAE persoane pentru care autoritãtile judiciare din Italia – Tribunalul Penal din Mantova – au emis un mandate european de arestare la data de la data de 20.08.2013.

Sus-numitii a fost gãsiti la domiciliul lor. Numitii ABABEI PAVEL ANDREI si STOLERU NICOLAE sunt judecati de Tribunalul Penal din Mantova, pentru comiterea infractiunilor de omor, furt si intrare ilegalã prevãzute de art. 110, 61, 575, 576, 577, 628, 614 din Codul penal Italian, iar pedeapsa maximã care poate fi aplicatã este de 30 de ani închisoare. Din actele transmise de autoritãtile judiciare italiene rezultã cã numitii ABABEI PAVEL ANDREI si STOLERU NICOLAE sunt judecati pentru faptul cã în localitatea TEZZOGLIO din Italia, împreunã cu o altã persoanã, profitând de noapte, au actionat într-un loc izolat, au atacat victima, pe FROLDI RODOLFO, si i-au aplicat lovituri cu pumnii si picioarele dupã care cei trei atacatori au legat victima si au obligat-o pe aceasta sã le predea cheile casei unde acestia au intrat pentru a sustrage bani si alte obiecte de valoare. Victima a fost lãsatã sub cerul liber unde a decedat ca urmare a loviturilor aplicate. Numitii ABABEI PAVEL ANDREI si STOLERU NICOLAE au fost prezentati la Curtea de Apel Iasi, cu propunerea de a se lua mãsura arestãrii, urmând ca instanta de judecatã sã decidã si cu privire la predarea acestora autoritãtilor judiciare din Italia”, se aratã în comunicatul emis de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.