spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

Au vrut manastirea lor personala si acum fac si slujbe!

- Advertisement -

Pe urmele lui Corogeanu

CA SÃ VEZI! Vesti noi pentru Episcopia Husilor: “Bãietii veseli” de la asa zisa Mãnãstire Copãceana s-au apucat si de slujbe, dupã ce si-au ridicat paraclisul, împotriva cuvântului Episcopului locului! Tinerii, echipati în preoti si foarte motivati sã mântuiascã poporul credincios, s-au pus pe treaba.

ÎNAINTE Huliti, dar…perseverenti! Hotãrâti sã îsi facã un fel de mãnãstire privatã la Copãceana, separatã de rânduiala Episcopiei Husilor, “ascetii” din comuna Fãlciu nu s-au încurcat în criticile primite si au mers în continuare cu proiectul lor. Clãdirea în care s-au decis sã înfiinteze Mãnãstirea cu hramul Sfântului Ioan Maximovici e aproape terminatã si, mai nou, bãietii si-au început activitatea religioasã. Sãtenii din Copãceana nu par a fi deranjati de cãlugãri, dar nici prea multã importantã nu le dau. “Domnule, ce sã spunem?! Am auzit cã sunt acolo, pe deal, i-am vãzut pe doi dintre ei, nu erau îmbrãcati în preoti, dar cineva mi-a spus cã ei sunt. Altceva nu stim de ce fac dânsii acolo. Nici nu mã intereseazã. Noi ne ducem la biserica satului, avem rânduiala de o viatã, nu avem treabã cu alte religii. Nu am fost la slujbã, dar stiu cã au început sã predice. Mi-au spus niste vecini cã au auzit cã s-au fãcut niste slujbe acolo, dar noi suntem prea bãtrâni ca sã ne mai interesãm de trãsnãile tinerilor. Poate au ei ceva în cap, dar am auzit cã se ceartã cu protopopul nostru si aici nu e frumos”, crede Constantin, 76 de ani, din Copãceana.

Cãlugãrul pasionat de jocuri de noroc si-a dat seama de ce e lumea rea si nu e de acord cu realizarea de la Copãceana!

POFTIM, ANALIZÃ! Veniamin Ilie, tânãrul cãlugãr care, în timpul liber, nu se dã în lãturi de la un trabuc de calitate sau o joacã micã la “pãcãnele”, s-a supãrat rãu pe criticii proiectului lor, motiv pentru care a identificat, în mintea sa, motivul împotrivirii unora: invidia! “De câteva luni bune, ziarele si internetul misunã de tot felul de articole legate de „Mãnãstirea Copãceana” sau de preotii care slujesc împreunã cu pãrintele staret, Arhimandritul Serafim. Trebuie sã aducem la cunostintã faptul cã toatã aceastã luptã a început la insistentele invidioase, probabil, ale unor clerici, de noi stiuti, din împrejurimile satului Copãceana, care aflând cã se va construi o mãnãstire, au intrat în panicã, întrucât credinciosii români, în special moldoveni, se stie cã preferã mai mult atmosfera si duhul cald al mãnãstirilor, decât rãceala duhovniceascã din parohiile si Bisericile de mir”, a cugetat ascetul Veniamin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.