Au vrut să fugă din carantină prin pădure

Un bărbat şi o femeie domiciliaţi în cartierul carantinat din comuna Iveşti au fost depistaţi de jandarmi în timp ce încercau să părăsească zona, folosind un drum situat într-o lizieră de la marginea localităţii.

„La ora 16:25, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de asigurare a ordinii publice şi de verificarea a respectării măsurilor stabilite de autorităţi, pentru carantinarea unui cartier din comuna Iveşti, au depistat două persoane care încercau să părăsească zona carantinată, cu un autoturism, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a observat jandarmii, conducătorul autoturismului a încercat să accelereze, însă a fost interceptat şi oprit de către echipaj. Oamenii legii i-au întrebat în ce direcţie doresc să ajungă, iar aceştia le-au spus că intenţionează să meargă la rude. Întrucât cele două persoane nu au putut prezenta un document care să le permită ieşirea, aşa cum este reglementat de Hotărârea 725 din 27.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, acestea au fost conduse la domiciliu şi sancţionate cu amendă în valoare totală de 2.200 lei“, precizează IJJ Galați.

Reamintim că la data de 27.10.2020 a fost prelungită perioada de carantină a cartierului situat în comuna Iveşti, cu încă 14 zile, iar pentru a conştientiza cetăţenii asupra riscurilor la care se supun părăsind zona carantinată, Jandarmeria Galaţi a iniţiat o acţiunea de informare, desfăşurată zilnic. … https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/au-vrut-sa-fuga-din-carantina-prin-padure.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ