19.7 C
Vaslui
14-aug.-2022

AUDIO | La Transurb s-a depășit linia roșie. Soția liderului de sindicat, linșată verbal și catalogată: “nesimțită” și “nespălată”

- Advertisement -
PRESIUNI… Gabiela Ioniță și-a pierdut tatăl și a fost luată la împrejur de șeful ei direct de la Transurb, pentru că a lipsit de la serviciu, taman în ziua înmormântării

INCREDIBIL… La operatorul de transport public al Primăriei Vaslui, Transurb, se dau lupte grele între sindicat și patronat. Metodele de intimidare au atins cote alarmante, mai ales când în vizor sunt luate soțiile celor care au sesizat fapte grave care se întâmplă în această unitate. De exemplu, soția liderului de sindicat, Gabriela Ioniță, a fost linșată verbal de o angajată numită politic în compania de transport ,într-un moment delicat pentru aceasta. Tocmai își înmormântase tatăl. A fost făcută “nesimțită” și “nespălată” de o femeie din conducerea companiei. Pentru a răsuci și mai mult cuțitul în rană și pentru a o determina să-și dea demisia, acestei femei i s-a reproșat că a lipsit de la serviciu, când aceasta își pregătea tatăl pentru înmormântare. Nu este prima dată când soția liderului de sindicat este intimidată, dar de data aceasta s-a sărit calul. Vremea Nouă are dovada acestor intimidări. Discuțiile neprincipiale între Gabriela Ioniță și femeia din conducerea Transurb au fost trimise atât la Primăria Vaslui, cât și la ITM. Liderul de sindicat Samir Ioniță este o persoană incomodă în Transurb, fiindcă a atras de mai multe ori semnalul că în această societate se întâmplă lucruri necurate și de fiecare dată cât a fost ascultat de Consiliul Local și de factorii de decizie din Primărie, prin spate, oamenii puși politic să administreze compania au încercat eliminarea sa. A fost dat afară de mai multe ori, a muncit fără salariu și umilit, dar a rezistat și și-a dus lupta sindicală cu fruntea sus. A câștigat în instanță toate conflictele de mucă, iar conducerea Transurb a fost nevoită să-l încadreze înapoi. A obținut și pentru alți sindicaliști dați abuziv afară drepturile salariale. Acum, aceste sume sunt plătite din banii vasluienilor, fiindcă Transurbul a cerut ajutor public, pentru gafele unor juriști ai societății. Nimeni în Transurb nu este tras la răspundere pentru acești bani, iar familia liderului de sindicat este în continuare oprimată și intimidată. S-a instalat și noul Consiliu de Administrație, care este impus de majoritatea PNL-USR, și lucrurile în loc să se calmeze, parcă se agravează și mai tare.

La Transurb, conducerea societății și o mână de indivizi aduși politic de PSD, pe tot felul de sinecure, fac presiuni fantastice pe familia liderului de sindicat Samir Ioniță. A fost luată la ochi soția acestuia, care este taxatoare și femeie de serviciu pe autobuzele care fac transportul călătorilor în Vaslui. Este plătită cu salariul minim pe economie și, pentru că este soția liderului de sindicat, este supusă la o presiune ieșită din comun. Liliana Alexa, șefă de coloană și cea care face traseele pentru transportul în comun, a încercat să o linșeze psihic pe soția liderului de sindicat. A intimidat-o cu vorbe grele, poate, poate va pleca din Transurb. Această angajată, numită la intervenția politicului, a depășit cu mult limita bunului simț. Din nesimțită și nespălată nu o mai scoate pe Gabriela Ioniță, soția liderului de sidicat. Într-un acces de furie, aceasta îl face nespălat inclusiv pe Samir Ioniță. Iată dialogul halucinant: 

Ioniță Gabriela: Mai ușor, doamnă, nu v-am făcut nicicum. Nu mă mai fă nesimțită!

Alexa Liliana – șef de coloană: Ei, da! Dar cum ești? Dacă eu îți spun că ești Brodoc (n.r. traseul pe care a fost repartizată Ioniță Gabrila). Și, care este problema? Haide, ce să-ți spun! Nu mai știm să vorbim de la egal la egal. Spală-te! Și tu, și celălalt (n.r. Samir Ioniță – liderul de sindicat), că nu-i normal!

IG: Care celălalt, care-i?

AL: Bărbată-tu! Doi nespălați! Iar femeia este oglinda bărbatului. La cât este de nespălat, se vede cum ești tu, ca femeie. Nu te-ai uitat la el să vezi cum arată, hainele de pe el?

IG: Ce au doamnă, sunt spălate!

AL: Sunt spălate???

IG: Nu am multe haine ca să le schimb, doamnă, cum ai matale de milioane, ca să le schimbi.

AL: Sunt nespălate (n.r. hainele!

IG: Dacă am ajuns până acolo, mulțumesc frumos!

AL: Bineînțeles, fiecare se uită! Și involuntar se vede că sunteți nespălați! 

IG: Ce am doamnă, put, ce am? Arată-mi unde sunt nespălate (n.r. hainele)?

AL: Lasă baltă. Aere aveți, dar nu știți să vă vedeți de lungul nasului! 

Fără cuvinte. Șefa de coloană i-a reproșat Gabrielei Ioniță că nu a venit la serviciu când tatăl său mort era pe “laiță”

Familia Ioniță a căzut în dizgrația conducerii Transurb. În trecut, cei doi lucrau pe aceași tură. Astfel, ei făceau economie la transportul personal spre serviciu. Aceștia locuiesc în afara orașului și trebuie să meargă mult pe jos dacă nu au un mijloc de transport propriu. Ca să se răzbune, de ani buni, cei doi nu mai sunt pe aceeași tură. Această practică este tabu în Transurb. Ba, mai mult, șefa de coloană s-a răzbunat pe soția liderului de sindicat, taman când aceasta era necăjită. Își pierduse tatăl și, văzând că este căzută psihic, șefa de coloană, Liliana Alexa, s-a folosit de moment și a mitraliat-o cu tot felul de jigniri, sperând că astfel va ceda. A apăsat și mai tare pe psihicul femeii, reproșându-i că nu a venit la serviciu după ce tatăl ei a murit și trebuia pregătită înmormântarea. Pentru aceste vorbe grele aruncate unei femei în suferință, Vremea Nouă și-a rezervat dreptul de a nu discuta cu această persoană, considerând-o fără inimă. Așa că nu i-am cerut un punct de vedere, considerând că înregistrarea audio cu dialogurile halucinante sunt suficiente ca probe, iar orice declarație a acestei persoane ar fi întinat și mai mult memoria unui personae decedate. Însă am trimis înregistrarea cu dialogurile halucinante primarului Vasile Pavăl și directorului de la ITM, Dan Chirvasă, întrebându-i dacă aceste discuții sunt normale. Atât primarul, cât și direcorul de la ITM au promis că vor demara anchete. “Am cerut ca la prima ședință de CA să fiu și eu prezent. Nu știu nimic despre acest scandal, nu m-a informat nimeni, dar nu vă contrazic. Vă rog să-mi trimiteți înregistrarea acelor discuții și vom demara și noi o anchetă”, a spus primarul Vasile Pavăl. Mai jos redăm dialogul între Lilia Alexa, șefa de coloană de la Transurb și soția liderului de sindicat, Gabriela Ioniță și veți vedea cum aceasta îi reproșa taxatoarei îndoliate că a lipsit la serviciu. Șeful de la ITM, Dan Chirvasă, a spus că fiecare salariat are dreptul la trei zile de concediu atunci când o rudă de gradul I moare, iar în funcție de Contractul Colectiv de Muncă, numărul zilelor poate crepte. La Transurb, societatea trebuie să acorde cinci zile libere pentru astfel de evenimente nedorite, însă șefa de coloană se pare că nu știe acest lucru.

Alexa Liliana – șef de coloană: Când am fost cu obrazul finuț, ce ați făcut? Apropo, v-am chemat eu pe dumneavoastră vreodată (n.r. la ture suplimentare). O dată, poate, sau de două ori. Ce, ați venit vreodată să spuneți că eu vin la treabă? Hai să nu uităm…

Ioniță Gabriela: Eu atât vă rog, să nu mă mai faceți nesimțită. Și măsoară-ți cuvintele, că nu te-am jignit! 

AL: Vai, dar ce ați făcut?

IG: Nu te-am jignit, nu te-am făcut nicicum. Că nu-ți spun doamnă, nu meriți!

AL: Nu mă interesează pe mine să-mi spui doamnă!

IG: Dar mi-ai cerut să-ți spun! 

AL: Câtă vreme nu respecți graficul, nu ai nimic!

IG: Îmi respect graficul!

AL: Dar de ce nu ai venit aici, la serviciu, să respecți graficul, dacă taică-tu era pe laiță (tatăl Gabrielei a murit și a fost înmormântat cu câteva zile înainte de incident). De ce nu ai venit la serviciu!?

IG: Adică, trebuia să vin la serviciu, când tăticu era mort? Am fost pe la opt pe la el (n.r. tatăl decedat) și la ora zece a murit și eu m-am întors înapoi. Nu am dormit o noapte.

AL: Și care este problema? Dacă eu ieri am spus Brodoc, așa trebuie să fie!

IG: Cum??? Cu tăticul mort, eu trebuia să vin aici? 

AL: De ce nu înțelegeți că ieri am spus Brodoc? 

IG: Păi cu tăticul mort, eu trebuia să fiu aici?

AL: Dacă respectați graficul, atunci respectați-l!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Cred ca aceste lucruri nu au legătură cu serviciu . E greu sa arunci vorbe vulgare la adresa unor oameni ce trec greu prin aceste momente însă ceea xa Primăria nu poate face nimic sunt doar acuze vulgare ce țin de acțiune penala și civila cu daune morale mai ales ca aduci acuze nespălați vom vedea ce va fi e greu sa fii lider de sindicat în România la serviciu unde esti atacat și fără apărare!

 2. Se vede clar că este o făcătură, șefa de coloană a fost provocată pentru a fi înregistrată cum își iese din fire.. înregistrarea e prelucrată, sunt porțiuni extrase.
  Nu știu de unde ați găsit fotografia dnei Ioniță, probabil se coafase pentru vreun eveniment, în realitate este neîngrijită și cu țigara în gură în permanență.
  Întotdeauna cine a încercat să facă ordine la Transurb a fost acuzat că îi abuzează și îi jignește pe angajați. De fapt prostia este că se mențin în continuare taxatoarele ca în epoca ceaușistă .
  Până nu se taie în carne vie, nu va fi liniște cu neamul lui manivelă !

  • Ionita sta cu tigara il gura, dar Alexa are pu*a in gura toata ziua. Toata lumea stie ca si-o trage cu un sofer. Curvele sunt apreciate. I-ai dat o si tu?

 3. Pentru comportament abuziv șefa de coloana a fost reclamată la ITM și la conducerea unității deci nu ar fi că prima abatere .consider că ar fi corect că să-și de-a demisia sau să fie demisă.in această înregistrare este nimic pe lângă cei debitează gura prin unitate la adresa șoferilor și taxatoarelor .chiar și la adresa doamnei director aduce jigniri grosolane.foloseste cuvinte obscene și amenințări daca cineva încearcă să spună ceva .urla zici că este posedata. Nu cred că este sănătoasă sigur are are probleme psihice

 4. Mahala prospata, calda…Ia neamule, indoapa-te! Si traieste cu iluzia ca Timo face dreptate! Dar dincolo de asta, d-le gazetar sef, matale vorbesti de sinecuri? Zau? Adica pnl a promovat in ultimii doi ani numai oameni de valoare, intelectuali si profesionisti veritabili. Sa mori tu? Sa numim niste ciumafai pmp, pnl, usr protzapite in fruntea bucatelor? Oricine sa vorbeasca de sinecuri, numai matale, nu! Adica sa nu mai vorbeasca nimeni de astea, ca vomitam cu totii!

 5. Tot dialogul are un singur moment de retinut, si anume raspunsul la intrebarea: : -Ce era sa fac, sa vin la serviciu daca taticu’ era mort?….raspuns:- Si care este problema? ……….Nu cred ca mai este cazul de comentarii, iar daca respectiva inca mai ocupa scaunul, inseamna ca la fel gandesc si superiorii sai.

 6. Domnul Ioniță nu va lăsați și scăpați instituția de LEPRE, oamenii nu au curaj sa se răscoale dar ar lua ,,capul,, la mulți directori puși politic.

 7. Lăsați, bine ca avem un parc foarte frumos! Luați cu gazon, luați cu concerte, luați cu dansuri populare în centrul orașului… Vasluiul e putred pe dinăuntru, asa se comporta toți prostii puși în funcții pe criterii de partid, iar ăștia îl tot dau cu vopsea, sa nu se vadă rugina!

 8. L-am vazut de nenumarate ori pe Samir s-au pe navasta-sa,erau ingrijiti,curati,fara comentarii dar cea care-i face nespalati e o jigodie ordinara.Decat ar debita asemenea prostii,mai bine ar trebui sa citeasca codul bunelor maniere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.