spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

AUR dă importanța cuvenită județului Vaslui: Laura Gherasim va candida la europarlamentare de pe o poziție eligibilă

- Advertisement -
APRECIATĂ… După ce a repus pe picioare o organizație distrusă de intrusul Ion Filimon, Laura Gherasim și-a câștigat respectul conducerii de la centru, care a răsplătit-o cu o poziție eligibilă pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

DIFERENȚE… Județul Vaslui prezintă un interes însemnat pentru conducerea centrală a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care va da vasluienilor șansa să-și trimită propriul lor europarlamentar la Bruxelles. Este vorba despre Laura Gherasim, coordonatoarea AUR pe județul Vaslui, care va candida la europarlamentare de pe poziția opt, eligibilă. Asta în timp ce marile partide, PSD și PNL, nu dau nicio șansă județului Vaslui. Liberalii vasluieni nici măcar nu au emis vreo pretenție pentru a prinde vreun loc pe lista pentru europarlamentare, în timp ce la social-democrați avem un reprezentant, pe Mădălin Căciulă, care însă nu a prins “primul 11” și nici măcar lotul lărgit, de 33 de candidați. Acesta a fost plasat abia pe lista rezervelor, unde șansele să vadă Bruxelles-ul sunt practic zero.

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat, la Târgoviște, lista finală cu candidați atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru primăriile de municipii și candidații la cele 41 de Consilii Județene. Peste 5.000 de membri și simpatizanți AUR, dintre care aproximativ 100 și din județul Vaslui, au fost prezenți la evenimentul care s-a desfășurat în Parcul Chindia din Târgoviște, în vechea capitală a țării Românești, acolo unde Vlad Țepeș și marii voievozi ai țării au dus lupta pentru apărarea neamului nostru. De altfel, sloganul campaniei AUR este “Apărătorii Patriei Române”. “V-am chemat în fața acestor ziduri pentru a arăta necredincioșilor dovezile care stau încă mărturie că am fost apărători ai Europei, după cum suntem astăzi apărători ai patriei Române și ai civilizației creștine europene. De aici, din cetatea românității, din locul de unde Vlad Țepeș a îndrăznit să creadă în victoria neamului nostru, vom trimite un semnal întregii Europe, anunțîndu-ne frații și surorile de pe tot continentul că speranța încă nu a murit nici în România, nici în Europa.
Pe 9 iunie depinde de voi pe cine vom trimite în Parlamentul European, în consiliile locale și județene, în primăriile din țară. Vom trimite aceiași trădători ca și până acum sau vom trimite cât mai mulți din patrioții pe care îi propune AUR? Asta este decizia istorică pe care trebuie să o luam noi în acest an. Ori supuși în fața unei Înalte Porți, ori liberi, suverani, pe pământul nostru străbun. Este lupta veacului nostru și este timpul să nu mai plătim tribut și să nu ne mai închinăm nimănui în afară de Dumnezeu!”, a declarat George Simion, în fața simpatizanților AUR.

“De frica pierderii primului loc, PSD și PNL au făcut listă comună”

Președintele AUR a adăugat că lista de candidați este deschisă de Cristian Terheș, Claudiu Târziu și Gheorghe Piperea. “Am venit la acest proces electoral care numai pe bucata alegerilor europene este legal și constituțional (…), alegerile locale nu sunt legale, nu sunt constituționale, s-au speriat de AUR. Vrem să cerem votul de încredere al românilor, suntem singura formațiune care nu a fost la guvernare și la conducerea acestei țări. Avem încredere în cei care deschid lista AUR, adică domnul Terheș, domnul Claudiu Târziu și domnul Piperea. Avem încredere în această alianță AUR formată din mai multe partide suveraniste. Avem încredere că altul este drumul pentru România, nu cel din prezent, când stăm în genunchi la masa celor care ar trebui teoretic să fie aliații noștri. Sperăm să cîștigăm ca formațiune politică primul loc în această bătălie. PSD și PNL, de frica pierderii primului loc, au făcut o listă comună, o listă de tristă amintire”, a mai afirmat George Simion.

O vasluiancă, pe poziție eligibilă

Laura Gherasim si Sorin Chelmu

La evenimentul organizat la sfârșitul săptămânii trecute la Târgoviște, județul Vaslui a fost reprezentat de o delegație numeroasă, condusă de Chelmu Sorin Sergiu, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și Laura Gherasim, candidat pentru alegerile europarlamentare. Aceștia și-au exprimat angajamentul ferm de a reprezenta cu cinste și devotament interesele cetățenilor din Vaslui și ale României, în ansamblu, mai ales că Laura Gherasim are șanse foarte mari să devină europarlamentar AUR. Aceasta ocupă poziția a opta pe lista candidaților pentru Parlamentul European, iar un procent de cel puțin 20% obținut de AUR la alegerile din 9 iunie ar trimite-o la Bruxelles. Laura Gherasim este soție, mamă a doi copii, și are o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat. Este licențiată în drept, a absolvit un program de studii masterale în managementul administrației publice și vorbește fluent trei limbi străine. A îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții, atât în mediul privat, cât și în organizații non-guvernamentale.

“Am datoria de a aduce înapoi locului în care m-am născut și am copilărit, tot ce au luat guvernanții până acum”

Contactată telefonic de redactorii cotidianului Vremea Nouă, Laura Gherasim a declarat că suveranitatea României, protejarea valorilor naționale și a identității culturale și creștine sunt doar câteva din crezurile care au determinat-o să se înscrie în această luptă electorală. “Sunt onorată pentru poziționarea pe locul opt pentru alegerile europarlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor. Sunt alături de oameni valoroși, oameni cu studii, iubitori de țară. Poziția opt este încredințată județului Vaslui în clasamentul pe țară, iar presiunea este și mai mare pentru Organziația Județeană AUR Vaslui. Noi însă nu fugim de muncă, colegii mei înțeleg acest lucru și sper că vom convinge atât electoratul din județul Vaslui, cât și pe cel din Moldova, regiune pe care eu o reprezint cu mândrie. Am obligația de a scoate Vasluiul din topul rușinos al ultimelor județe din România, respectiv din Uniunea Europeană. Suntem oameni pragmatici și dornici să ne punem toate abilitățile dobândite pentru a reprezenta vocile românilor pe plan european. Am dovedit acest lucru până acum, prin realizări cuantificabile. Suntem oameni serioși, avem familii, copii și ne dorim să redăm demnitatea României, plasând-o la masa dialogului european. În același timp, suntem pregătiți să înfruntăm orice provocare pe care o vom avea în Parlamentul European pentru a susține suveranitatea României, tradițiile noastre, patrimoniul cultural, indentitatea noastră națională și valorile pe care le-am deprins de la bunicii și părinții noștri. Avem obligația morală de a susține drepturile și interesele românilor, cunoscând problemele reale cu care ne confruntăm. Ne pregătim de mult timp pentru aceste alegeri, avem cea mai bună listă de candidați, care acoperă diversitatea profesiilor, cât și reprezentativitatea la nivelul țării. Problemele cu care mă confrunt în România, în interacțiunile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu instituțiile statului, cu deciziile acestor guvernanți și loviturile date mediului antreprenorial și nu numai, m-au determinat să-mi asum un nou drum alături de colegii din partidul AUR, cu dorința de a face dreptate pentru România. Am datoria de a aduce înapoi locului în care m-am născut și am copilărit tot ce au luat guvernanții până acum. Sunt foarte multe proiecte care pot fi implementate, avem fonduri europene pe care le putem atrage și direcționa corect pentru a dezvolta județul și toată zona Moldovei. Însă pentru asta este nevoie de implicare și de muncă pentru că lucrurile bune se fac nu doar vorbind despre ele. Din păcate, județul Vaslui a fost lăsat în afara tuturor proiectelor de infrastructură mare ale României și atunci nu este de mirare că ocupăm locul pe care îl ocupăm. Mai milităm și pentru familie, pentru a ne hrăni sănătos, din pământul nostru roditor. Vrem să ne bucurăm împreună cu familiile noastre, acasă, nefiind obligați să plecăm, din cauza neajunsurilor”, a declarat candidata AUR Vaslui la alegerile europarlamentare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.