8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Autobuze electrice pentru navetiștii din Zorleni și Grivița (DOCUMENT)

- Advertisement -
ACHIZIȚIII… Proiectele pentru achiziționarea a 3 autobuze electrice pentru curse Bârlad-Zorleni și Bârlad-Grivița sunt în valoare de 1.480.000 euro fiecare.

NOUTĂȚI… Primăriile din Zorleni și Grivița s-au alăturat Primăriei Bârlad, în cadrul unui parteneriat ce va prinde contur și care va viza transport cu autobuze electrice, dar și alte direcții de creștere a calității vieții cetățenilor celor trei localități. Au fost depuse cereri de finanțare în cadrul unui proiect intitulat “Modernizarea și extinderea transportului public, prin achiziția de mijloace de transport nepoluante (autobuze electrice), la Bârlad, Zorleni și Grivița, județul Vaslui”. Proiectul este depus prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 10. Comunele Grivița și Zorleni au scos Hotărârile de Consiliu Local pe 20 mai, iar proiectul comun cu cel al Bârladului a fost depus pentru finanțare. Ambele primărițe, Alina Munteanu și Paula Hultoană, s-au alăturat acestui parteneriat, pentru a face mai ușoară naveta din comunele Grivița și Zorleni la Bârlad, pentru muncitorii și elevii din localitățile componente (Simila, Zorleni, Popeni) și (Trestiana, Grivița și Odaia Bursucani).

DOCUMENT: Proiectul de la Grivita

Proiectul pentru achiziționarea a 3 autobuze electrice pentru curse Bârlad-Zorleni (și retur) este în valoare 1.480.000 euro, precum și pentru achiziționarea a 3 autobuze electrice pentru curse Bârlad-Grivița (și retur) tot în valoare 1.480.000 euro. În cazul comunei Zorleni, cursele regulate pe traseul 1 (Gară – IRB) ar urma să fie prelungite până la Zorleni, Popeni, iar cursele pentru traseul 2 (IRB – Liceu), până la Grivița și Odaia Bursucani (aceasta din urmă doar strict pentru navetiști). Aceste cereri de finanțare sunt depuse pentru o nouă etapă bugetară de dezvoltare a celor trei localități: Bârlad, Grivița și Zorleni. Proiectele depuse în prima etapă, se află acum în desfășurare. “Am semnat un accord de parteneriat cu Primăria Bârlad și cu Primăria Zorleni, pe 20 mai, pentru realizarea proiectului <<Modernizarea și extinderea transportului public, prin achiziția de mijloane de transport nepoluante (autobuze electrice). Proiectul depus prin programul național de redresare și reziliență, componenta 10. Am îmbrățișat această idee pentru navetiștii din comună, care se confruntă cu probleme de transport către locurile de muncă și pentru elevi la licee. Este clar interesul nostru și nu puteam să nu mă alătur unui asemenea proiect folositor pentru oamenii din comuna noastră”, a precizat Alina Iuliana Munteanu, primarul comunei Grivița.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Pana acum cei de pe Barlad au mutat statiile ca astia de fac Zorleni-Popeni le fura calatorii, acum vin pana la Simila :))) ce magarie
    Sa le mute statiile prin Simila acum sa nu fie aceleasi :)))))))

    • Esti degeaba! Pana acum cei care efectuau transport rutier pe traseele Barlad-Grivita si Barlad-Zorleni erau operatori privati iar daca faceau ce spui tu este inca o dovada a incompetentei Politiei Locale!
      Felicitari celor doua primarite si asteptam momentul in care Bouros isi va declara iubirea fata de Mitica Buzatu si PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.