Autocar plin cu zeci de români, blocat în Franţa. Motivul pentru care şoferii au fost arestaţi

Un autocar care transporta 30 de români a fost interceptat de poliţişti în sudul Franţei după ce oamenii au încercat să intre în ţară cu certificate false de test PCR negativ.

Un autocar plin cu zeci de români a fost oprit vineri de poliţiştii de frontieră pe autostradă, în zona localităţii Perthus din sudul Franţei. Poliţiştii francezi au precizat că autocarul era condus de doi şoferi naţionali care transportau 30 de conaţionali.

Potrivit publicaţiei Lindependant.fr, cei 30 de români, cu acte de identitate valabile, au încercat să intre în Franţa cu teste PCR false.

În urma controlului, poliţiştii francezi au stabilit că toţi cei 30 de pasageri aveau câte un un certificat fals de test PCR negativ. Mai mult, anchetatorii au precizat că documentele au fost în mod evident falsificate.

Cei doi şoferi au fost arestaţi, în timp ce pasagerii au fost trimişi înapoi în România, notează sursa citată.

Test PCR, obligatoriu la intrarea în Franţa

Potrivit Ministerului de Externe, starea de urgență a fost reinstituită pe tot teritoriul Franței începând cu data de 17 octombrie 2020 și a fost prelungită până la data de 1 iunie 2021. …https://www.romaniatv.net/autocar-plin-cu-zeci-de-romani-blocat-in-franta-motivul-pentru-care-soferii-au-fost-arestati_5376808.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ