22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în Ocna Mureş VEZI VIDEO

19 oameni au fost evacuaţi, iar alte zeci stau cu bagajele la uşă la Ocna Mureş. În oraş a fost decretată stare de urgenţă după ce pământul a înghiţit miercuri un magazin şi un drum din oraş. O galerie din fosta mină s-a prăbuşit, iar craterul format are un diametru de peste 100 de metri.

La ora 11.00, va avea loc o şedinţă la care vor participa autorităţi locale şi reprezentanţi ai ISU, pentru a vedea dacă se vor lua măsuri suplimentare.

După prăbuşirea supermarketului, autorităţile au dat alarma în tot cartierul. 15 oameni au fost evacuaţi din patru case. Zeci de familii din blocurile de lângă crater şi-au făcut bagajele şi sunt pregătite de evacuare, la primul semn de extindere a gropii.

„S-ar putea să fie afectate şi blocurile din faţa supermarketulu. Populaţia a fost deja avertizată să se pregătească pentru o eventuală evacuare”, a declarat Ştefan Bardan, prefect de Alba.

Aproape 200 de jandarmi supraveghează zona şi nu lasă pe nimeni să se apropie de craterul, care în doar câteva ore şi-a mărit de 11 ori diametrul.

În afară de supermarket au mai fost afectate şi clădirea Administraţiei Financiare şi un complex comercial. În pereţii acestor clădiri au apărut fisuri. De asemnea, şoseaua principală a oraşului a fost fisurată în urma incidentului.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here