22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Autoritãtile bârlãdene angajeazã o casã de avocaturã sã le reprezinte în procesele cu Dobrovolschi!

DECIZIE…Consilierii locali bârlãdeni au aprobat (nu toti) ca Municipiul Bârlad, Consiliul Local Municipal Bârlad si primarul Bârladului, Dumitru Boros sã angajeze o casã de avocaturã specializatã în litigii imobiliare. Omul de afaceri Dan Dobrovolschi a dat în judecatã Municipiul Bârlad, Consiliul Local Municipal Bârlad si Primarul municipiului Bârlad, punând pe ei „tunurile” cu avocati, pentru a forta obtinerea autorizatiei de constructie la spitalul privat pe care acesta îl construieste în curtea spitalului bârlãdean.

Asa cum se aratã în expunerea de motive, prin care se solicitã angajarea unei Case de Avocaturã, în prezent, pe rolul Tribunalului Vaslui, se afla înregistrate mai multe dosare civile, având ca pãrti: SC AXA OPTIC SRL si SC HR GLOBAL CONSULT SRL în contradictoriu cu Municipiul Bârlad, Consiliul local municipal Bârlad si Primarul municipiului Bârlad.

„În spetã, indicãm urmãtoarele dosare: Dosarul civil nr. 1119/89/2018 având ca obiect „anulare act emis de autoritãti publice locale – adresa nr. 569/10.11.2017″; Dosarul civil nr. 497/89/2018 având ca obiect „obligare emitere act administrativ – autorizatie de constructie”; Dosarul civil nr. 2725/89/2017 având ca obiect „anulare act administrativ – autorizatie de construire nr. 212/2012 + suspendare executare”; Dosarul civil nr. 1007/89/2018 având ca obiect <<anulare act emis de autoritãti publice locale – hotãrârea nr. 279/25.09.2017 a Consiliului Local Municipal Bârlad. Plângerea prealabilã formulatã de cele douã societãti prin care se solicitã revocarea HCLM nr. 141/18.05.2018, privind dezmembrarea imobilului din municipiul Bârlad, B-dul Republicii nr. 300, NC 76662 în douã loturi LOT 1 si LOT 2. Având în vedere faptul cã Serviciul Administratie Publicã Localã, Secretariat, Juridic-Contencios are 3 (trei) posturi vacante de consilier juridic, iar cei doi consilieri juridici nu pot face fatã volumului mare de dosare, apreciem cã se impune desemnarea unui cabinet de avocaturã care sã reprezinte interesele Municipiului Bârlad în dosarele civile înregistrate sau care urmeazã a fi înregistrate pe rolul instantelor, în contradictoriu cu SC AXA OPTIC SRL si SC HR GLOBAL CONSULT SRL. Apreciem cã aceste dosare implicã cunostiinte de specialitate în disciplina constructii si, în vederea formulãrii apãrãrii în dosarele mai sus mentionate, ar fi necesar indisponibilizarea unui consilier juridic pentru o perioadã îndelungatã ceea ce ar duce la blocarea activitãtii biroului juridic.”, se motiveazã solicitarea. Consilierii locali au aprobat, exceptie fãcând doi-trei consilieri PSD, proiectul de hotãrâre, astfel cã Bârladul se va apãra de Dobrovolschi si avocatii lui, cu avocati specializati.

Vã reamintim cã este vorba despre clãdirea din curtea spitalului bârlãdean, al cãrei beneficiar este SC Axa Optic SRL Bârlad, iar mai nou SC HR GLOBAL CONSULT SRL, ambele fãcând parte din grupul de firme apartinând omului de afaceri Dan Dobrovolschi, care nu mai are autorizatie de constructie. Aceasta, eliberatã în 2012 de cãtre fostul primar al Bârladului, Titi Constantinescu, a expirat pe 17 august anul trecut, iar omul de afaceri Dan Dobrovolschi s-a adresat primarului Dumitru Boros pentru prelungirea ei sau eliberarea unei alte autorizatii de constructie. Dupã ce a analizat dosarul depus încã din 2012 de cãtre SC Axa Optic SRL, având în vedere cã specialistii primãriei au gãsit multe ilegalitãti, iar Politia Localã chiar a si amendat firma ce are acum clãdirea în inventar, primarul Dumitru Boros i-a dat un rãspuns negativ. Adicã nu i-a prelungit autorizatia de constructie si i-a dat o paginã si jumãtate de motive. „Printre acestea se numãrã: depãsirea amprentei la sol a constructiei (peste cei 600 mp cumpãrati de Dobrovolschi); folosirea fãrã drept a peste 1700 de mp de teren apartinând comunitãtii locale, fãrã a plãti mãcar chirie pe acest teren; aprobarea construirii unui tunel care lega spitalul privat al lui Dobrovolschi de Compartimentul de Primiri Urgentã a spitalului de stat, de cãtre fostul manager al spitalului Viorel Petcu, care nu avea niciun drept sã decidã într-o asemenea spetã; clãdirea este construitã pe toatã suprafata cumpãratã, desi legea contructiilor spune clar cã trebuie asigurate cãile de acces si parcare tot din terenul propriu nu din cel privat! Nu puteam sã-i eliberez altã autorizatie, pentru cã as fi fost pãrtas la tot ceea ce au fãcut cei dinaintea mea. Nici nu mã gândesc si o sã vedeti motivatia”, a spus primarul Boros.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here