Autoritãtile husene, reactie în cazul masinii cãzute într-o groapã: “Ne-au adus niste pietre, ca sã astupe gropile”! (FOTO)

APLOMB…. Dupã ce a fost fãcut public faptul cã o masinã a cãzut ieri dimineatã într-o groapã de pe strada Frunzelor din municipiul Husi, autoritãtile locale au trimis într-un suflet câtiva muncitori sã dreagã cât mai repede situatia. Nu de alta, dar, într-un oras în care alesii se mândresc cu realizãrile în planul infrastructurii modernizate, tocmai pe o stradã de la doi pasi de centru, sã fie masinile înghitite de gropi, ar fi de neacceptat… Numai cã bietii muncitori, desi silitori, au fãcut si ei cât au putut într-o singurã zi: au pus niste pietris, iar gropile mai mari au încercat sã le astupe repede cu niste pietroaie! “Sperãm cã nu lasã totul asa! Cã dacã ne lasã cu bocnele aici, gânditi-vã cã nu va mai fi nimeni cu baie de ulei, cu arcuri, etc. Nu mai cãdem prin gropi, dar nici masini întregi nu mai putem spune cã avem”, sustin husenii de pe strada Frunzelor.

Supãrarea husenilor de pe strada “Frunzelor”, unde un vehicul a cãzut într-una din gropile de pe partea carosabilã a ajuns repede la Primãria orasului. Îndatã au apãrut pe stradã câtiva muncitori, care s-au apucat cu hãrnicie de treabã. De fapt, au încercat mai întâi sã astupe gropile, cãscate peste tot, mai ales dupã ce a plouat o noapte întreagã. Au pus pietris pe ici, pe colo, însã prin pãrtile… esentiale, au pus niste pietroaie de dimensiuni apreciabile! Pânã seara, muncitorii au reusit sã astupe gropile, însã au umplut locul cu pietre destul de mari, cât sã facã prãpãd pe sub masinile care continuã sã se încumete sã treacã pe strada “Frunzelor”. Si, cel putin în perioada aceasta, nici nu au de ales soferii, întrucât podul de la “Vasuta”, de pe strada Corni, este în ample reparatii, iar multi dintre cei care au nevoie sã ajungã în zonã, cumva trebuie sã treacã pe strada Frunzelor, oricât de riscant ar fi.

“Noi le-am spus muncitorilor, mãi, nu vã bateti joc! Dacã sãpati pentru tevi, puneti la loc cum era mãcar”

“Multe demersuri s-au fãcut la Primãrie, pentru a se repara strada noastrã. Am avut un consilier local, care locuia pe aici, si tot ne spunea cã vorbeste cu colegii de Consiliu, cu domnul primar, ca sã ne facã si nouã strada cât de cât circulabilã. Suntem, totusi, în centrul orasului, la doi pasi doar. Dar a murit domnul consilier, Dumnezeu sã îl ierte, dar la stradã nimic nu s-a fãcut. Strada a rãmas tot asa, ca dupã bombardament. Ce vrem noi sã vã spunem este cã cei care au stricat-o de tot, sunt cei cu apa, canalul si cei cu gazul. Le-am spus muncitorilor, mãi, nu vã bateti joc. Dacã sãpati pentru tevi sau pentru ca cineva sã se racordeze, puneti la loc cum era mãcar. Dar nu! Ei aruncã pietrele, aruncã pãmântul aiurea si strada s-a distrus din cauza asta. Ce e mai grav, si am vrea ca domnul primar sã stie, este cã cu tevile, se mutã de pe o stradã, pe alta, fãrã sã termine pe nicãieri. Au început sã sape pe aici, au fãcut totul ca la rãzboi, apoi au plecat prin Rãiesti, s-au dus prin alte pãrti. Am vãzut cu ochii mei cã pe unde s-a pus asfalt în cartier, acum se taie, din cauzã cã si-a mai amintit câte unul cã trebuie sã se racordeze la canalizare sau gaz. E posibil? Pãi, asa nu mai facem nimic niciodatã, ca sã fie bine si la noi”, au reclamat husenii de pe strada “Frunzelor”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ