20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Autorităţile încep o campanie de informare despre pastilele de iodură. Când urmează să fie distribuite către populaţie

Guvernul şi Ministerul Sănătăţii vor demara, săptămâna viitoare, o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu, arată un comunicat de presă al MS.

În momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile, mai arată sursa citată.

Conform anunţului iniţial al ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, de săptămâna viitoare ar fi urmat să înceapă distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către persoanele eligibile.

„Campania de informare publică, distribuţia şi dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populaţiei sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătăţii. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populaţia cu vârsta între 0 şi 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c”, mai indică sursa menţionată.

Citeste mai mult: adev.ro/r9rgqt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here