spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Autoritatile locale vor sa instaleze camere video in opt comune bacauane

- Advertisement -

– aceasta initiativa se va concretiza odata cu derularea unui proiect menit sa conduca la cresterea gradului de siguranta a bacauanilor din mediul rural – camerele video vor fi amplasate in comunele aflate in ascensiune economica specifica localitatilor aflate in zonele metropolitane

Comunele arondate Sectiei 1 Politie Rurala Bacau vor fi beneficiarele proiectului intitulat “Comunitate rurala in siguranta”. Initiatorii proiectului sint Inspectoratul de Politie (IPJ) Judetean Bacau, prin Serviciul de ordine Publica si Sectia 1 Politie Rurala Bacau. Lansarea proiectului va avea loc joi, 9 august, ora 11.00, in sala de sedinte a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana” Bacau, din incinta Incubatorului de Afaceri.

La eveniment vor participa reprezentantii IPJ Bacau si ai partenerilor, care isi propun sa gaseasca solutii in vederea achizitionarii si instalarii unor camere video in cele opt comune arondate Sectiei 1 Politie Rurala Bacau. “Sectia 1 Politie Rurala Bacau are in componenta opt comune situate in vecinatatea Municipiului Bacau. Politistii gestioneaza astfel problemele din comunele Margineni, Hemeius, Saucesti, Letea Veche, Nicolae Balcescu, Sarata, Luizi Calugara si Magura, comune aflate in ascensiune economica specifica localitatilor aflate in zonele metropolitane.

Experienta a demonstrat ca sistemele de supraveghere video moderne pot contribui la cresterea sentimentului de siguranta publica si pot sprijini autoritatile pentru prevenirea si combaterea unor fenomene infractionale”, a spus comisarul sef Adrian Tuluc, seful Sectiei 1 Politie Rurala Bacau.

Proiect pentru descurajarea infractorilor

Odata cu implementarea noilor sisteme video, politistii spun ca s-ar crea o baza de date a evenimentelor, stocarea probatoriului judiciar in eventualitatea comiterii unor infractiuni, supravegherea suspectilor cunoscuti cu preocupari infractionale si contraventionale pe toate liniile de munca cum ar fi furturile din locuinte, furturi din societati comerciale, furturi de animale, infractiuni la regimul silvic), descurajarea unor persoane predispuse sa incalce legea.

“Beneficiarii implementarii acestui proiect sint in primul rind cetatenii care domiciliaza in cele opt comune, dar si cei din municipiul Bacau, prin securizarea zonelor tampon de intrare si iesire in si din municipiu. Camerele video vor fi instalate in comunele respective in urma unor analize efectuate de catre Sectia 1 Politie Rurala Bacau cu privire la stabilirea locurilor cu potential criminogen precum si a celor de interes politienesc pentru fiecare comuna in parte.

Stocarea imaginilor video se va realiza de catre politiile locale, care vor exploata permanent aceste date si informatii si vor pune la dispozitia organelor de politie nationala datele de interes operativ”, a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtator de cuvint la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau. Autoritatile publice locale vor primi periodic analize din care sa rezulte evolutia criminalitatii precum si contributia investitiei realizate in prevenirea si combaterea fenomenului infractional.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.