spot_imgspot_img
7.4 C
Vaslui
01-mart.-2024

Autoritãtile, mobilizate si concentrate pe functionarea Bâlciului din Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -

INITIATIVÃ…O întâlnire cu tema „Mãsuri privind asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier si siguranta alimentelor, în contextul desfãsurãrii Bâlciului anual din municipiul Bârlad” a avut loc la Prefectura Vaslui.

La aceasta întâlnire au participat Comisarul-sef de Politie Nacu Manuel, seful IPJ, Ana-Maria Vintilã, viceprimarul municipiului Bârlad, doctorul veterinar Ponea Mihai, director executiv la DSVSA (Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor) Vaslui, Mihaela Vlada, directoarea DSP (Directia de Sãnãtate Publicã) Vaslui, colonelul Bãrbutã Cãtãlin, Prim-Adjunct al Inspectorului sef de la IJJ (Inspectoratul de Jandarmi Judetean) Vaslui, Comisarul-sef de Politie Nane Ionel, comandantul Politiei municipiului Bârlad, Mircea Iosipescu, seful DAPPC (Directia de Administrare a Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor) din cadrul Primãriei municipiului Bârlad, Comisarul-sef Chelaru Vasile, Director Executiv al Politiei Locale Bârlad, Comisarul-sef de Politie Sava George, sef al Biroului Politiei Rutiere Bârlad, Inspectorul Principal de Politie Nechita Adrian, înlocuitor al sefului Serviciului Rutier si doamna Gavrilutã Cristina, medic specialist igiena la DSP Vaslui.

„Discutiile s-au concentrat pe necesitatea identificãrii si folosirii unor parcãri de la intrarea in oras, de unde cei care vin spre bâlci sau spre centru sã foloseascã mijloacele de transport în comun, pentru a descongestiona si fluidiza traficul intens din oras. Pentru a face fatã traficului s-a mãrit numãrul de echipe operative rutiere prin aducerea unor politisti din mediul rural, Politia activând atât pe parte rutierã, cât si pe parte de Ordine Publicã si Investigatii Criminale. Jandarmeria, în cooperare cu Politia si Politia Localã, va asigura ordinea si siguranta publicã, atât în interiorul bâlciului, cât si în vecinãtate, în conditiile unui aflux mare de participanti la bâlci, asteptându-se la 8000 – 10000 de participanti pe zi in acest week-end. Inspectorii de la DSVSA si DSP vor inspecta locatiile de alimentatie publicã, asigurându-se cã normele sanitare si de igienã sunt respectate. De asemenea, trebuie respectat orarul de functionare, ora 23.00 fiind ora de închidere a tuturor activitãtilor comerciale din interiorul bâlciului. Pe lângã aceastã temã s-a mai discutat si despre problemele de igienã apãrute în Piata Agroalimentarã din Bârlad datorate lipsei vitrinelor de rãcire , problema traficului intens din municipiu, despre actiunile de sterilizare a câinilor, despre problemele întâmpinate de cetãtenii care vor sã parcheze în zona pietei agroalimentare, despre numãrul redus de politisti care trebuie sã facã fatã unui numãr cât mai mare de solicitãri”, a precizat Daniel Garincea Onofrei, prefectul judetului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. O adunătură odioasa de hoți care nu fac nimic pentru noi bârlădeni
  Dacă stam puțin și gândim la ce pensii au milițienii și ce salariu iau de la stat cumulate RUSINE

 2. Bâlciul asta…o mascarada inutila…ar trebui renuntat la aceste obiceiuri din epoca de piatra. Se aduna toti salbatecii sa bea si sa urle pe acolo.

  • Foarte adevărat!…. Am tot sperat, cel puțin după anul 2000, că lumea s-a mai „luminat” la minte și acest eveniment „de lumea a 3a”,va dispărea.
   Dar….. Nu și nu…. Nu știu ce atrage atâta lume…!?!?
   Ca să nu mai spun ca trebuie să suportăm și muzica și gălăgia….. Educația, cultura = absenta…

 3. Populatia ar trebui sa le fie „recunoscatoare” acestori oameni harnici, care, desi au ajuns la onorabila varsta a pensiei, au decis ca experienta lor si mai ales „realizarile” sunt necesare pentru a conduce piete sau politie locala. Cum naiba nu mai pot autoritatile de buna desfasurare a balciului, dar de modul in care se executa lucrarile de modernizare a orasului ii doare in cot. Cum pot autoritatile sa lase o firma sa demoleze tot orasul fara sa fie montat un singur indicator. Domnilor sefi din Politie(mai ales rutiera), oare voi aveti nevoie de control oftalmologic? Oare primarul e mandru de lucrare? Cati oameni trebuie sa-si mai rupa mainile si picioarele pe transeele de pe trotuare ca sa luati masuri. Nu ne-a ajuns praful pe care l-am respirat toata vara? Nu e de ajuns ca dupa fiecare ploaie orasul se transforma in mocirla? Modernizarea retelelor de apa si canal era necesara si este foarte bine ca se face, DAR modul in care se face arata clar ca pe alesii nostri ii doare in dos de toti barladenii, pentru ei conteaza doar $$$.

 4. A fost o sedinta ,,de imagine,, cum ar spune un coleg de partid al prefectului.Se pare ca aceasta ,,specie,, de politicieni isi aranjeaza actiunile si activitatile urmarind ,in proportie de 80%, propria imagine si nicidecum interesul si rezolvarea,in mod corect si responsabil a problemelor comunitatilor!prefectul nu a catadicsit sa fie prezent la o intalnire institutionala extrem de importanta,motivand ca are alte probleme,insa aici si-a gasit timp!Rusinica!

 5. Cine naiba parcheaza la intrare in oras? :))) minte de cretin… terminati naibii strada de centura si maimuta primar de marlad poate termina cu spartu si incepe sa carpeasca…..
  Ce ii mai place lu garicea sa faca sedinte fara rost… :)))

  • S au adunat mințile luminate! Ce sa discute corupții ăștia?! Cum sa și cumuleze pensia cu salariul?(și pensia și salariul de la stat, bineînțeles, ca doar nu s nebuni sa se angajeze la patron și sa lucreze 8 ore). Boierul orașului, bouros, oare cum de nu a participat? Era ocupat sa caute dacă a mai rămas vreun metru de strada întreg in oraș ca sa l distrugă? Dormiți bârlădeni liniștiti, transforma primarul orașul in ruina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.