1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

Autostrada de peste munţi, prin ce zone protejate va trece. Vor fi exproprieri şi mari defrişări

- Advertisement -

În cadrul unor întruniri, la care au participat reprezentanţi de la diverse autorităţi, au fost prezentate noi detalii despre stadiul demersurilor pentru Autostrada Unirii.

Două şedinţe ale Comisiei de Analiză Tehnică pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi, Secţiunea II – Miercurea Nirajului – Leghin, adică zona montană pe care va construită A8, au avut loc zilele trecute.

În cadrul acestora, proiectantul autostrăzii a făcut o descriere a proiectului şi a depus un memoriu de prezentare pentru această secţiune.    Urmează ca, în baza acestuia, instituţiile cu drept de avizare să vină cu propriile cerinţe şi observaţii pentru procedura de evaluare, în scopul obţinerii acordului de mediu. La întrunirile de la Miercurea Ciuc şi Piatra Neamţ au participat reprezentanţi de la Apele Române, Garda Naţională de Mediu, Directia Silvică, Garda Forestieră, ISU, Compania de Autostrăzi, un consilier al ministrului Transporturilor, etc.

„Primăriile de pe aliniamentul traseului A8 din judeţul Neamţ, respectiv comunele Grinţieş, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig şi Vânători Neamţ au prezentat puncte de vedere cu avize favorabile în cadrul procedurii. Proiectul autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, secţiunea 2 Miercurea Nirajului – Leghin (comuna Pipirig – n.red.) va avea o lungime totală de 159 km“, a declarat Adrian Niţă, prefectul Neamţului.

Citeste mai mult: adev.ro/rboaef

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.