Autoturism furat din Belgia în urmã cu o lunã, descoperit la Albita (FOTO)

UPS!… Politistii de frontierã din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au descoperit la controlul de frontierã si retinut pentru continuarea cercetãrilor un autoturism marca Toyota, care figura în bazele de date ca fiind cãutat de autoritãtile din Belgia. Cum stã bine unor infractori, care neagã vehement cã ei nu furã, soferul a declarat politistilor de la frontiera cu Republica Moldova faptul cã, la rugãmintea unui conational, transportã autoturismul din Belgia în Republica Moldova si cã nu are cunostintã despre faptul cã autovehiculul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. Clasic!

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control necesare trecerii frontierei, un cetãtean moldovean în vârstã de 32 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Toyota, model Auris, înmatriculat în Belgia. Existând suspiciuni cu privire la situatia juridicã a autoturismului transportat, politistii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare, ocazie cu care au constatat cã autoturismul în cauzã figureazã în bazele de date ca fiind bun cãutat pentru confiscare, semnalare introdusã de autoritãtile din Belgia, în luna martie a acestui an.

“Totodatã, colegii nostri au stabilit cã certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontierã pentru autoturismul marca Toyota nu îndeplineste conditiile de formã si fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la aspectele constatate, bãrbatul a declarat faptul cã, la rugãmintea unui conational, transportã autoturismul din Belgia în Republica Moldova si cã nu are cunostintã despre faptul cã autovehiculul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. Politistii de frontierã efectueazã cercetãri în cauzã pentru sãvârsirea infractiunilor de furt si uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 60.000 de lei, a fost retinut în vederea continuãrii cercetãrilor.”, a precizat subcomisarul de politie Irina Miricã, purtãtor de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ