spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Autoturism furat din Italia, depistat de polițiștii de frontieră hușeni

- Advertisement -
DESCOPERIRE… Polițiștii de frontieră hușeni au constatat că mașina figurează în bazele de date ca fiind furată din Italia!

PRINS… Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit la controlul de frontieră și reținut pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Toyota C-HR care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia. Această „descoperire” a avut loc în data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Acolo s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Toyota C-HR, cu număr de înmatriculare specific Italiei.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări specifice, cu ajutorul expertului Frontex delegat în punct și a specialistului criminalist din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, ocazie cu care au stabilit că autoturismul este an fabricație 2022 și au identificat seria reală de șasiu. În urma verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră hușeni au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Italia începând cu data de 31.08.2023. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui conațional, transportă autoturismul în cauză dintr-o parcare din localitatea de frontieră Rîșești, județul Vaslui, în Republica Moldova. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.