0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Autoturism în valoare de 35.000 de euro, recuperat de proprietar datoritã politistilor de frontierã

- Advertisement -

PRINS… Politistii de frontierã din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au descoperit la controlul de frontierã si retinut pentru continuarea cercetãrilor un autoturism, în valoare de 35.000 de euro, care a fost declarat de autoritãtile germane ca fiind furat.

Pe 12 aprilie a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control necesare trecerii frontierei, un bãrbat cu dublã cetãtenie, Republica Moldova si românã, în vârstã de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Arteon, înmatriculat în Franta, an de fabricatie 2018. Existând suspiciuni cu privire la situatia juridicã a autovehiculului, politistii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare, constatând cã certificatul de înmatriculare prezentat la control figureazã furat în alb din Germania din data de 14.01.2016. Totodatã, în urma schimbului de informatii cu politistii din Germania, s-a stabilit faptul cã autoturismul în cauzã este furat, fiind introdus în bazele de date ca bun cãutat pentru confiscare.

„Cu privire la aspectele constatate, bãrbatul a declarat cã trebuia sã transporte autoturismul în Republica Moldova, urmând ca ulterior sã primeascã o sumã de bani. Acesta a mai specificat cã nu are cunostintã despre faptul cã mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu. Politistii de frontierã efectueazã cercetãri în cauzã pentru sãvârsirea infractiunilor de furt, uz de fals si fals material în înscrisuri oficiale, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei (35.000 euro), a fost retinut în vederea continuãrii cercetãrilor.”, a precizat comisarul sef de politie Denis Mihaela Lazãr, purtãtorul de cuvânt al ITPF Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.