Avarii la rețelele de distribuție a energiei electrice, din cauza gheții de pe liniile aeriene! (FOTO)

MOLDOVA SUB GHEAȚĂ… Gheața depusă pe liniile electrice aeriene, dar și copacii căzuți peste acestea, au provocat numeroase avarii în rețelele de distribuție din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, în special în zonele rurale. Multe au fost în județul Vaslui, în special în zona Bârlad, unde au fost întreruperi de furnizare a energiei cam de 5-6 ori/oră! Cetățenii sunt sfătuiți să nu se atingă de stâlpii și firele căzute la pământ din cauza greutății gheții!

De marți, 9 februarie, echipele de intervenție ale companiei Delgaz Grid acționează în permanență în teren pentru restabilirea distribuției energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolație și susținere și au reîntregit coductoarele rupte sub greutatea gheții și din cauza vântului.

„Până la această oră, în urma intervențiilor a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Neamț și Vaslui, iar în continuare acționăm pentru reluarea distribuției energiei electrice în 34 de localități din județele Botoșani, Iași și Suceava”, au menționat cei de la Delgaz Grid.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte și există riscul să ajungă pe suprafața solului, Delgaz Grid atrage atenția asupra pericolului de electrocutare și arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora. Totodată, stâlpii avariați, aflați într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora.

Lipsa unor căi de acces sau drumuri acoperite de zăpadă și polei, gheața formată pe rețelele electrice, rafalele puternice de vânt și vizibilitatea redusă sunt doar câteva dintre situațiile pe care le-au înfruntat echipele de electricieni Delgaz Grid și ale contractorilor care au intervenit pentru remedierea avariilor cauzate de vremea nefavorabilă.

„Odată cu încălzirea vremii, ca urmare a desprinderii bucăților de gheață de pe conductoare, acestea au intrat în balans, ceea ce a dus la producerea unor defecte trecătoare (atingerea conductoarelor între ele), conducând la fluctuații și șocuri de tensiune. Numai în cursul zilei de marți au fost aproximativ 20 de situații în care echipamentele de automatizare au funcționat și au eliminat defectele trecătoare apărute pe liniile de înaltă tensiune. Echipele Delgaz Grid și ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea defecțiunilor și reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil.”, au mai precizat specialiștii de la Delgaz Grid.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ