spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Avem încã o primãritã!

- Advertisement -

NUMIRE De ieri, administratia publicã judeteanã are o nouã primãritã, cea de-a sasea din mandatul 2008-2012. Pe lângã primãritele de la Vutcani, Grivita, Zorleni, Albesti si Solesti, în calculele politice si administrative din judet va intra si Doina Antohi, fost viceprimar al comunei Tãtãrãni. Ieri, Prefectura Vaslui a dat un ordin, prin care fostul viceprimar Antohi devine primar al comunei, cu toate prerogativele acestui post, dupã decesul regretatului edil al Tãtãrãniului, Vasile Filip. Deoarece au mai rãmas putine luni pânã la alegeri, Prefectura a decis cã Doina Antohi va putea ocupa postul de primar pânã la alegerile din iunie 2012.

Doina Antohi este, de ieri, primar al comunei Tãtãrãni, cu toate prerogativele prevãzute de lege pentru conducãtorii unitãtilor administrativ-teritoriale. Subprefectul Ciprian Iftimoaei a semnat ordinul 280, prin care viceprimarul Antohi intrã pe functia de primar, ca urmare a decesului regretatului edil Vasile Filip, la finele lunii iulie. Astfel, comuna Tãtãrãni va putea functiona în continuare fãrã probleme, întrucât noul primar are toate atributiile prevãzute de lege. Întrucât termenul pânã la organizarea viitoarelor alegeri locale nu permite organizarea unor alte alegeri la Tãtãrãni, Prefectura a decis sã transfere cãtre viceprimar toate atributiile functiei de primar. Pânã în iunie 2012, cel putin, Doina Antohi va fi primarul Tãtãrãniului, urmând sã-si aleagã, dintre consilierii locali, pe cel care îi va fi viceprimar pentru toatã aceastã perioadã. “Am luat act de situatia creatã la nivelul comunei Tãtãrãni si, conform legii 67/2004, am procedat la emiterea Ordinului Prefectului pentru exercitarea atributiilor de primar de cãtre viceprimarul în functie, doamna Antohi Doina. În cursul zilei, am avut o discutie cu domnia-sa legatã de gestionarea problemelor la nivelul primãriei si i-am adus la cunostintã ordinul Prefectului. De asemenea, în perioada urmãtoare, domnia-sa trebuie sã procedeze la alegerea unui nou viceprimar, din rândul consilierilor locali. Mi-am exprimat dorinta de a avea o bunã colaborare cu noul primar al comunei Tãtãrãni si de a continua parteneriatul cu primarii, pentru dezvoltarea economiei în judetul Vaslui”, a spus subprefectul judetului, Ciprian Iftimoaei.

Noul primar vrea sã continue proiectele regretatului Vasile Filip

Doina Antohi este convinsã cã o asteaptã un drum greu, cu multe probleme, odatã ce a ajuns pe functia de primar. “Nu este un moment de bucurie, pentru nimeni. Am o datorie moralã fatã de fostul primar, care a plecat dintre noi atât de repede, sã mã zbat sã termin ceea ce domnia-sa nu a mai reusit sã ducã la capãt”, spune noua primãritã. Multe sunt proiectele de investitii care stau în fata noului edil. Le stie pe toate, pentru cã a contribuit la dezvoltarea acestora, pe când era viceprimar, iar acum, ca primar, are obligatia sã le ducã la îndeplinire, în memoria fostului edil. Se lucreazã la alimentare cu apã pe Ordonanta 7, în satul Bãltati, unde s-au primit doar 6 miliarde lei vechi, din totalul de 33 miliarde, baza sportivã din Tãtãrãni sau proiectul de asfaltare a ulitelor din satul Stroiesti, pe o distantã de 4 km. Va trebui sã se zbatã si pentru reabilitarea cãminului cultural, dar si alte proiecte de infrastructurã de mare anvergurã. “As vrea, în memoria fostului primar, sã duc la capãt tot ceea ce s-a început în comunã. Dumnealui nu a reusit, desi a fost un om bun, cu care am avut o colaborare foarte bunã. Dânsul a stiut tot timpul sã se comporte bine fatã de mine, iar eu i-am purtat respectul cuvenit”, ne-a asigurat noul primar, încã sub impresia despãrtirii de cel care a fost timp de 15 ani primar al comunei Tãtãrãni. La sfârsitul lunii august, mai spune primarul Antohi, se va decide si cine va ocupa postul de viceprimar, loc lãsat liber prin numirea decisã de Prefecturã.

Primãritele din judetul Vaslui, ambitioase foc!

În cinci comune vasluiene, mandatul 2008-2012 este asigurat de femei. Majoritatea provin sau au tangente cu mediul de afaceri si spun cã “timpul femeilor la cratitã e depãsit”. La alegerile din iunie 2008, oamenii au decis sã-si lase destinele în mâna a cinci femei. La Vutcani, Albesti, Grivita, Solesti si Zorleni electoratul a decis cã femeile pot face cu mult mai multe decât bãrbatii. Fiecare dintre cele cinci primãrite au propria poveste de viatã si propriile experiente. Cea mai tânãrã primãritã este cea de la Grivita, Iuliana Munteanu, care are în jur de 30 de ani. Fãrã îndoialã, este una din cele mai tinere femei primar care au existat la cârma acestui judet. La Albesti, câstigãtoare a fost desemnatã, de cãtre electoratul de acolo, Monica Amancii. Primãrita provine din mediul de afaceri si are o relatie excelentã cu toti functionarii primãriei. La Vutcani, în comuna vecinã Albestiului, Silviana Bahrim este la al treilea mandat. Un mandat împovãrãtor, spune primãrita Silviana Bahrim. De ce? “Nu e greu, dar nici usor. Trebuie sã ne amintim cã, în acest mandat, am primit aproape 93% dintre voturile electoratului din Vutcani, deci oamenii asteaptã foarte multe din partea mea”, spune Silviana Bahrim. Tot la al treilea mandat este si primãrita de la Solesti, Mona Bujor. “Este foarte greu sã fii primãritã, în lumea de astãzi, unde sunt atât de multe probleme. Spre norocul meu, mã înteleg foarte bine cu sefii de la judet, probabil asta si din respectul pe care mi-l poartã, ca femeie. Bucuria mea, dupã atâtea mandate, este cã nu avem probleme în primãrie, mai ales cã nouã din cei 13 salariati sunt femei”, explicã Mona Bujor. Zorleni, cea mai mare comunã din judetul Vaslui, a ales o femeie în functia de primar. Paula Hultoanã a fost aleasã drept cel mai bun candidat, în turul II al alegerilor locale. Provine din mediul de afaceri, este economistã si este o fire energicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.