spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Avem sau nu alianță

- Advertisement -

Deși, Dumitru Diacov, a negat, duminică, informaţiile potrivit cărora partidul său intenţionează să formeze o coaliţie guvernamentală cu PCRM, după cum relatează Interfax,  declarațiile lui Voronin de pe Rianovosti, Gazeta.ru ș.a. spun că există totuși o alianță între PDM și PCRM.

PCRM+PDM au doar 57 de mandate, iar obținerea a 4 voturi ”de aur” este greu de imaginat, un asemenea scenariu duce inevitabil la alegeri parlamentare anticipate în 2011, și la crearea unei opoziții parlamentare foarte puternice: PLDM+PL.

Orice formă de colaborare PCRM +  cineva din AIE va fi taxat cu siguranță la alegerile locale sau chiar parlamentare, partidele ce au mers la crearea unor coaliții ”monstruoase” sunt acum la 0,5%, iar nimeni din liderii politici nu pare dornic să ajungă acolo.


Narâșkin l-a ajutat doar pe favoritul etern al  Moscovei V. Voronin, care conduce un partid demoralizat pentru că înțelege clar ca nu mai are șanse reale în a reveni la guvernare. Iar această apariție în public alături de M. Lupu e maxim ce-ar putea obține Voronin. Constituirea AIE, este unica alegere logică și care are girul electoratului.

PS Ieri seara la NIT ar fi fost rostite următoarele: „Comitetul central al Partidului Comuniștilor recomandă jurnaliștilor să nu rupă din context declarațiile președintelui PCRM, Vladimir Voronin. Totodată, acesta confirmă că PD și reprezentanții PCRM poartă negocieri în vederea formării unei coaliții de guvernare de centru-stânga. Ambele părți înțeleg că Moldova trebuie să depășeacă acest moment”.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.